“Ξώφαλτσα” πέρασε από την Θεσσαλονίκη η καταιγίδα, που είχε προβλέψει η ΕΜΥ, καθώς ναι μεν έπεσε γερή μπόρα τη νύχτα σε διάφορες περιοχές, αλλά δεν σημειώθηκαν ακραία φαινόμενα.

Οι ισχυροί άνεμοι που ξέσπασαν την νύχτα σήκωσαν μεγάλα κύματα και έβγαλαν νερά  στη Λεωφόρος Νίκης , όπου προκλήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Ταυτόχρονα οι αστραπές και οι βροντές προμήνυαν δύσκολη κατάσταση, αλλά τελικά δεν υπήρξαν άλλες επιπτώσεις.

Η εικόνα στην πόλη αποκαταστάθηκε σταδιακά, ενώ οι άνεμοι κόπασαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ποτίδαιας εμφανίστηκε υδροστρόβιλος, που όμως δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.
Αυτή την ώρα επικρατεί ηλιοφάνεια τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Χαλκιδική και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσεις τους 23 βαθμούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Δρόμοι – ποτάμια στην Αττική

Η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της στην Αττική από τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου η βροχή άρχισε να πέφτει δυνατά σε ορισμένες περιοχές συνοδευόμενη από πολλούς κεραυνούς. Σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε ορισμένες περιοχές έπεσαν και δέντρα από τους ισχυρούς ανέμους.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 40 κλήσεις για διακοπές ρεύματος και αντλήσεις υδάτων.

Η κακοκαιρία, έπληξε επίσης χθες το βράδυ πολλές περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, και πλέον βρίσκεται και στα κεντρικά της χώρας, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα στο λεκανοπέδιο από τις 5 το ξημέρωμα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, οπότε και αναμένεται σταδιακή βελτίωση που θα ξεκινήσει από τα δυτικά. Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα και σήμερα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, και οι άνεμοι θα είναι ισχυροί έως θυελλώδεις, που στην Αττική θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Πάνω από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου χθες το βράδυ, με την κακοκαιρία να αφήνει  πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.