Προβλήματα συνδεσιμότητας που σε ορισμένες περιοχές εξελίχθηκαν σε “μπάχαλο”, αναφέρθηκαν στη σημερινή τηλεκπαίδευση για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία,από γονείς και δασκάλους, που έχουν επισημάνει από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας αδυναμίες στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, η λειτουργία της πλατφόρμας παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις κατά περιπτώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις τα προβλήματα επιλύθηκαν μετά από κάποιο διάστημα, αλλού όμως, συνέχισαν να εμφανίζονται με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να μην καταφέρουν καν να συνδεθούν, «χάνοντας» την πρώτη μέρα των μαθημάτων από απόσταση.
Προβλήματα αναφέρθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα με μαθητές σχολείων της Καλαμαριάς, καθώς μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις είχε πέσει και το Ίντερνετ.
Γονείς καταγγέλλουν ότι μόνο στο διάστημα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ μπορούσαν να συνδεθούν ομαλά στο Webex και ότι στη συνέχεια έως και το βράδυ είχαν σοβαρά προβλήματα σύνδεσης προς απογοήτευση των μαθητών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα Webex την προκαθορισμένη ώρα, καθώς η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα Δημοτικά και από τις 14:00 έως τις 4:20 μ.μ. για τα Νηπιαγωγεία.

“Μεμονωμένες περιπτώσεις”, λέει το υπουργείο

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.
Όσο για τις περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.
Η τηλεκπαίδευση και για τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παραδέχτηκε στη Βουλή ότι υπήρξαν προβλήματα καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα αλλά, όπως είπε, με τη συνδρομή των υπηρεσιών του κράτους αλλά και την τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών λύνονται.