Την τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη σε όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής της Ορθοδοξίας, όρισε ότι θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος, συμμετέχουσα στη θλίψη και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών,

Προς τον σκοπό αυτό απέστειλε ήδη σχετικό εγκύκλιο σημείωμα προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών (Μητρόπολη), όπου θα τελεσθεί η Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, θα τελέσουν το ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανακοίνωση του ΟΣΕ με συλλυπητήρια

Δύο 24ωρα μετά το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ο ΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση.

Ο ΟΣΕ, αφού απευθύνει συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων -που φτάνουν πλέον τους 57, σύμφωνα με την ιατροδικαστή- για την ανείπωτη τραγωδία, σημειώνει ότι «το ελάχιστο που οφείλουμε είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη:

«Σε μια στιγμή βαθιάς οδύνης για το χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο κανείς να βρει λόγια. Συλλυπητήρια σε όλους τους γονείς τους συζύγους, τους συγγενείς, τους συντρόφους τους φίλους.

Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία. Πλέον το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη. Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να διαχειριστούμε το τραγικό συμβάν στο πεδίο».