“Θα δώσουμε πρόσθετα από 5.000-10.000 ευρώ για τις ζημιές στον εξοπλισμό”, ανακοίνωσε για τους αγρότες της Θεσσαλίας σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε εκ νέου στους αγρότες δίνοντας έμφαση στα όσα έχει πράξει η κυβέρνηση από το 2019 για να στηρίξει το εισόδημα τους και να επαναλάβει ότι οι πόρτες των αρμόδιων υπουργείων είναι ανοιχτές για διάλογο.

Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για την καθυστέρηση της τροπολογίας. Υπάρχουν τα σημειακά προβλήματα με τη Θεσσαλία μετά την καταστροφή. Με έχει απασχολήσει προσωπικά το ζήτημα της Θεσσαλίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

“Το ζήτημα του ρεύματος καθυστερήσαμε, αλλά το κάναμε. Ηδη οι αγρότες πήραν την πρώτη αρωγή των 2.000 ευρώ.

Ήδη είπα πως η αρωγή θα πάει από τα 2.000 να πάμε στις 5.000 και τις 10.000 ευρώ.Θα δώσουμε πρόσθετα από 5.000-10.000 ευρώ για τις ζημιές στον εξοπλισμό.

Έχει μειωθεί η φορολογία, έχουν δοθεί κίνητρα για τη συνεργασία, μειώσαμε το φόρο στο πετρέλαιο και θα δούμε και τις δυνατότητες για το 2024, μειώσαμε το ΦΠΑ στις ζωοτροφές και μειώσαμε τις μεγάλες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Το κράτος θα είναι αμείλικτο με τις επιχειρήσεις και φαινόμενα αισχροκέρδειας εκμεταλλευόμενες την κρίση.

Για ελληνοτουρκικά – Στην Άγκκυρα τον Μάϊο

Πρέπει να διαφυλάξουμε το καλό κλίμα με την Τουρκία που έχει οικοδομηθεί τους τελευταίους μήνες. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε μία πορεία εξομάλυνσης.
Οποιος πιστεύει ότι η ελληνοτουρκική προσεγγίσει θα προχωρήσει χωρίς αναταράξεις είναι εκτός τόπου και χρόνου, όμως πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα και γι αυτό επιμένω στη μεγάλη πρόοδο που έχουμε πετύχει.

Πρόθεσή μου είναι να επισκεφθώ την Αγκυρα τον Μάιο. Αν θεωρήσουμε ότι η διατήρηση του καλού κλίματος για να μπούμε στην ουσία της διαφοράς θα μπορούσαμε να πούμε ναι. Είναι η προϋπόθεση για να συζητήσουμε πιο λεπτομερώς. Αν το θέμα είχε εύκολη λύση κάποιος θα το είχε λύσει.
Διαφύλαξη καλού κλίματος χωρίς ρητορικές εξάρσεις και προκλήσεις στο πεδίο.
Εχουν αποκατασταθεί περισσότεροι δίαυλοι επικοινωνίας.

Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών η μόνη διαφορά με την Τουρκία.

Η Ελλάδα προσδιόρισε ποια είναι τα όριά της στο πεδίο και στον Εβρο και στη θάλασσα με την κρίση του 2020.
Η ομιλία στο Κογκρέσο ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή και για εμένα. Ηταν μία ομιλία 45 λεπτών που μίλησα για το βάθος των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ και για τη δημοκρατία.
Δεν είναι απλά μία θεωρητική συζήτηση, αλλά έχει απτά αποτελέσματα για την Ελλάδα.
Κανένα σχόλιο για τις αμερικανικές εκλογές, δεν εμπλεκόμαστε στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες άλλων χωρών”.