Σοβαρές και επικίνδυνες διαστάσεις έχουν λάβει οι εξελίξεις στο μέτωπο των πυρκαγιών, καθώς στη Δυτική Αττική υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση, με τις φλόγες να κινούνται απειλητικά προς την Οινόη, η οποία εκκενώνεται.

Η αναζωπύρωση του μετώπου έγινε περίπου στις 16:00 και εκκενώθηκαν με μήνυμα από το «112» πολλοί οικισμοί.

Εντολή εκκένωσης και της Οινόης έδωσαν οι Αρχές, καθώς εστάλη μήνυμα από το 112. Η φωτιά που αναζωπυρώθηκε στο μέτωπο της Μάνδρας μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ύστερα από το μήνυμα για εκκένωση στους οικισμούς Αγιά Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρι, εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους της Οινόης να μεταβούν σε ασφαλές σημείο, καθώς η φορά του ανέμου στέλνει τη φωτιά προς τα εκεί.

Η φωτιά αναζωπυρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης και πλέον το μέτωπο έχει μεγαλώσει και κατακαίει παρθένο δάσος ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα.

Στο σημείο κάνουν ρίψεις εναλλάξ 8 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, ενώ ίπταται κι ένα συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις και στη φωτιά της Ρόδου.

Επίσης, δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Γεράκι Λακωνίας και στην Άρτα. Η πρώτη τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ στη δεύτερη επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.