Ο θεσμός του «Μέντορα» έρχεται το επόμενο διάστημα στο Δημόσιο, με τα μεγαλύτερη σε ηλικία…

Ο θεσμός του «Μέντορα» έρχεται το επόμενο διάστημα στο Δημόσιο, με τα μεγαλύτερη σε ηλικία στελέχη να καθοδηγούν τους νεότερους υπαλλήλους, προκειμένου να μπορέσουν να αναπτύξουν στο σύνολό τους τις δεξιότητές του.

Όπως έγινε γνωστό, σκοπός του mentoring, που υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι να μεταφέρει τις δεξιότητες των παλαιότερων υπαλλήλων στους νεότερους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αναπτύξουν τις δικές τους.

Μάλιστα, το mentoring έχει εισαχθεί ήδη στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ το επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρξουν αυξημένες επιδόσεις στην αξιολόγηση των εργαζομένων, ταχύτερη υπηρεσιακή αναβάθμιση και οικονομική επιβράβευση μέσω του μπόνους παραγωγικότητας.

Πώς μπορεί να γίνει κανείς «Μέντορας»

Το mentoring θα γίνεται διαδικτυακά, μία ώρα κάθε 15 ημέρες, σε ώρες εργασίας, σε χρονικό διάστημα περίπου 4-6 μηνών και θα στηρίζονται από ομαδικές ασκήσεις βιωματικού χαρακτήρα.

Οι έμπειροι υπάλληλοι τον ρόλο του μέντορα θα πρέπει να λάβουν σχετική εκπαίδευση και πιστοποίηση μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Το «Ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Mentoring στη Δημόσια Διοίκηση», όπως είναι ο τίτλος του, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και είναι διάρκειας 70 ωρών σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Αντίστοιχο πρόγραμμα θα υπάρξει και για όσους νέους υπαλλήλους επιθυμούν να ακολουθήσουν ατομικό mentoring.

Τα μαθήματα θα υλοποιούνται διαδικτυακά στις αρχές τους 2024 και στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν δημόσιοι υπάλληλοι, κατόπιν παρότρυνσης των προϊσταμένων τους.

Το άρθρο Μέντορας: Τι είναι ο νέος θεσμός που έρχεται στο Δημόσιο και ποιους αφορά εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.