Προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΟΦΗ ενώ ΑΕΛ και Ατρόμητος άφησαν…

Προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΟΦΗ ενώ ΑΕΛ και Ατρόμητος άφησαν ανοιχτούς λογαριασμός για τη ρεβάνς στο Περιστέρι.

Στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ νίκησε 3-1 την Κηφισιά στο «Γεντί Κουλέ» κι απέκτησε πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ιδιαιτερότητα στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων είχε να κάνει με την παρουσία δύο υπηρεσιακών προπονητών στον πάγκο τους. Ο Πέδρο Καραβέλα ανέλαβε προσωρινά τον ΟΦΗ μετά το «διαζύγιο» με τον Βάλντας Νταμπράουσκας και ο Νώντας Κουτρομάνος την Κηφισιά μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αναστασίου

Ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα στο 7’ με κεφαλιά του Τοράλ μετά από κόρνερ του Αμπάντα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των φιλοξενούμενων καθώς στο 10΄έπειτα από φάουλ του Σάντος, ο Αντερέγκεν με προβολή στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε (1-1).

Στο 25’ οι Κρητικοί πήραν ξανά το προβάδισμα πάλι με τον Τοράλ που με αριστερό σουτ βρήκε δίχτυα για το 2-1.

Στο 39΄ο ρέφερι Τσακαλίδης σφύριξε πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς, «βλέποντας» παράβαση σε μαρκάρισμα του Βούρου στον Οζέγκοβιτς. Σε δεύτερο χρόνο κι αφού κλήθηκε να τσεκάρει την φάση στο VAR, πήρε πίσω το πέναλτι, κρίνοντας πως ο Βούρος πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα στη διεκδίκηση με τον επιθετικό της Κηφισιάς.

Ο ΟΦΗ πέτυυχε και τρίτο γκολ στο 75’ όταν μετά από πάσα του Λάρσον, ο Φελίπε «τσίμπησε» την μπάλα, πρόλαβε τον Κρίστινσον κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Στο 85΄οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Βούρου έπειτα από σουτ του Πρίτσα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τετέι ωστόσο ο Μπάουμαν απέκρουσε και κράτησε το 3-1.

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ είπε εκ νέου «όχι» στο σουτ του άσου της Κηφισιάς στο 92’

Έτσι ο ΟΦΗ απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει του αγώνα ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Πέδρο Καραβέλα): Mπάουμαν, Μαρινάκης (61΄Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγος, Νέιρα (62΄Ριέρα), Τοράλ (69΄Ντίκο), Αμπάντα (80΄Γκλάζερ), Φελίπε.

Κηφισιά (Νώντας Κουτρομάνος): Κρίστινσον, Παρράς, Μασούρας, Μποτία (59΄Σπίνος), Τσάπαν, Παπασάββας (69΄Πρίτσας), Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (69΄Τετέι), Σάντος (59΄Κρικιούμα), Οζέγκοβιτς (75΄Σμπώκος), Αντερέγκεν.



Δραματικό φινάλε στη Λάρισα

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν ΑΕΛ και Ατρόμητος στο AEL FC Arena και η υπόθεση πρόκριση είναι ανοιχτή ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο Περιστέρι.

Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 81′ με γκολ του Μάριου Όγκμποε, που εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Γκαμπριέλε Μαρκετζιάνι, γιου του διεθνούς Ιταλού βετεράνου γκολκίπερ Λούκα Μαρκετζιάνι που έκανε σπουδαία καριέρα σε Τορίνο και Λάτσιο.

Ο Ατρόμητος «χτύπησε» στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης με ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ του Γιουμπιτάνα για το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Θωμαΐδης,  Κ. Παπαγεωργίου, Μπρου, Κοσσονού, Πεντρόσο.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Πομόνης, Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα, Κούεν, Ντιρκς, Βαλένσια, Τζοβάρας.



Το άρθρο Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για ΟΦΗ, ανοιχτοί λογαριασμοί για ΑΕΛ-Ατρόμητο (vids) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.