Αποστροφή και κατάπληξη προκαλεί στην κοινωνία της Κω, ένα  περιστατικό, που έφερε στο «φως» η αστυνομία Νοτίου Αιγαίου όταν σε σύλληψη πατέρα και γιου για ναρκωτικά εντόπισαν αρχαιότητες χτισμένες στους τοίχους του σπιτιού τους.

Οπως αναφέρει το siete της Ρόδου dimokratiki.gr συνελήφθησαν στην Κω οι δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απειλή, κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα στην κατοικία των δραστών, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 163 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη και 42 τμήματα αρχαίων αντικειμένων, από τα οποία τα 10 εντοπίσθηκαν εντοιχισμένα ως δομικό υλικό της κατοικίας.

Κομμάτια από τις αρχαιότητες που εντόπισαν οι αστυνομικοί στην Κω

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 και θα παραδοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω για περαιτέρω αξιολόγηση – χρονολόγηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω. Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.