Για τις 28 Ιουνίου αναβλήθηκε από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Ωστόσο, παραμένει κρατούμενος και το δικαστήριο καλεί τις καταγγέλλουσες να προσέλθουν στο δικαστήριο για να καταθέσουν και να ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος.

Εναντίον του δημοσιογράφου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο, αλλά η δίκη αναβλήθηκε.

Η καταγγέλλουσα μετά τον ξυλοδαρμό της από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, κρύφτηκε στο σπίτι μίας φίλης της, για να μην την δει η οικογένειά της.

Μια φίλη της ανέφερε σχετικά: «Χθες, η ίδια μου αποκάλυψε τι συνέβη. Ήταν χτυπημένη δύο ημέρες πριν, αλλά μας απέφευγε. Έμενε σε μία φίλη της, προφανώς για να μην την δούμε σε αυτή την κατάσταση. Με τον δράστη είχαν σχέση λίγο καιρό, κάποιους μήνες. Η κοπέλα είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, είναι μαύρο χάλι», συμπληρώνει.

Παράλληλα, αναφέρει πως έχει χτυπήματα στο κάτω μέρος του προσώπου της αλλά και στη γνάθο. «Όλοι οι δικοί της άνθρωποι είμαστε στο πλευρό της. Τον δράστη τον γνωρίζαμε από την τηλεόραση», καταλήγει.

«Είχε κακοποιήσει και την πρώην σύζυγό του»

Όπως ανέφερε δημοσιογράφος της εκπομπής «Το Πρωινό», ο δημοσιογράφος είχε επιδείξει κακοποιητική συμπεριφορά και στην πρώην σύζυγό του.

«Η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου τον έχει καταγγείλει για πολλούς ξυλοδαρμούς, απειλές και έχει αποδείξεις και στοιχεία. Χώρισαν με αντιδικία. Μάλιστα, την Κυριακή το βράδυ που συνέβη ο ξυλοδαρμός της συναδέλφου, όταν τον έδιωξε από το σπίτι, φέρεται να πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου και να την απείλησε λέγοντας “θα σε θάψω ζωντανή”. Ενδεχομένως η εν διαστάσει σύζυγος να μίλησε με το θύμα» είπε η Κέλλυ Χεινοπώρου.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δημοσιογράφος είχε ερωτική σχέση εδώ και ένα χρόνο με το θύμα και μάλιστα πριν από το τελευταίο περιστατικό, είχε κακοποιήσει και πάλι τη σύντροφό του, μέσα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Δικηγόρος δημοσιογράφου: Ο πελάτης μου προκλήθηκε 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από την Ευελπίδων ότι στον πελάτη του έχει ασκηθεί προς το παρόν ποινική δίωξη μόνο στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας και όχι για σωματική βλάβη, το οποίο είναι πλημμέλημα και θα δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σημείωσε, μάλιστα, πως όλα έγιναν πάνω σε έναν καβγά και πως κι εκείνη στράφηκε εναντίον του και τον προκάλεσε, προαναγγέλλοντας στην ουσία την υποβολή μήνυσης του κατηγορούμενου στην καταγγέλλουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί κάλεσαν και την πρώην σύζυγο του τηλεοπτικού δημοσιογράφου της ΕΡΤ και μητέρα των δύο παιδιών του, έτσι ώστε να τους πει και η ίδια λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τη ζωή του, και φυσικά να απαντήσουν στο ερώτημα αν και η ίδια στο παρελθόν έχει δεχτεί κακοποίηση από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πρώην σύζυγος επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν θερμά επεισόδια με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ωστόσο η ίδια δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία.

Σημειώνεται πως η δημοσιογράφος ζήτησε από την αστυνομία την εγκατάσταση panic button, όπως και έγινε.

Για μη αυτόφωρα αδικήματα, που αφορούν σε προγενέστερες πράξεις του κατηγορούμενου κατά της εν διαστάσει συζύγου του και της νυν συντρόφου του, θα εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής βίας.