Πρόσθετα μέτρα, που προβλέπουν κλειστά μαγαζιά και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα το σαββατοκύριακο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες “κόκκινες” περιοχές εισηγείται η η επιτροπή λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει επί οκτώ ώρες.

Η επιτροπή αποφάσισε να καταθέσει στην κυβέρνηση δύσκολες αλλά απαραίτητες προτάσεις για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιβολής γενικευμένου λοκντάουν στην Αττική. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά (με εξαίρεση τα Λύκεια) ενώ βέβαιη  θεωρείται η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης μόνο με click away θα λειτουργούν τα καταστήμα τις καθημερινές, ενώ τα Σάββατα θα επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των σουπερ μάρκετ.

Τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και στην Θεσσαλονίκη.

Στην Πάτρα θα κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ αντίστοιχη απόφαση εξετάζεται και για την Χαλκίδα και τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Η επίσημη ενημέρωση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης επρόκειτο να γίνει με καθυστέρηση από τον Νίκο Χαρδαλιά, αφού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.