Σε κλίμα βαθιάς οδύνης είπαν το τελευταίο «αντίο» στον ήρωα ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Canadair, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι, το απόγευμα της Πέμπτης στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς

Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη, όταν το Canadair CL-215 συνετρίβη στο χωριό Πλατανιστός, κοντά στην Κάρυστο, την ώρα της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που έκαιγε από την περασμένη Κυριακή στην περιοχή.

Η εξόδιος ακολουθία του πιλότου εψάλη στις 5 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Στην εκκλησία βρέθηκαν απαρηγόρητοι οι γονείς, άλλοι συγγενείς και φίλοι του ανθυποσμηναγού, κρατώντας λίγα λουλούδια και φωτογραφίες του 27χρονου πιλότου.

Λίγο πριν από τις 16:20 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Περικλή Στεφανίδη, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη

Αρκετή ώρα πριν από την κηδεία ο περιβάλλων χώρος της εκκλησίας είχε γεμίσει από στεφάνια που έστειλαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον άτυχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έξω από την εκκλησία βρισκόταν και το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να αποδώσει τιμές στον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη.