Για τις τεράστιες ελλείψεις στα νησιά, ιδιαίτερα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Χίο που συνεχίζει την περιοδεία του, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑ.

Ακόμη είπε πως ο ΣΥΡΖΑ θα καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής για το μπάζωμα στα Τέμπη και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παραποιεί την πραγματικότητα και ότι το μόνο, που βρήκε λάθος ήταν η επικοινωνία μετά την τραγωδία.

«Θα καταθέσουμε αίτημα για προανακριτική για το ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα. Εγώ ποτέ δεν θα κλειστώ στου τοίχους του Μεγάρου Μαξίμου. Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να στηρίξει την προανακριτική ξέρει πως να επικοινωνήσει μαζί μας», είπε ο αρχηγός του

Ερωτηθείς για τις ψήφους των Σπαρτιατών, μετά το μπλόκο στο κόμμα από τον Αρειο Πάγο και τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κασσελάκης, ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε «όχι, όχι, όχι».

Αναφερόμενος στην Υγεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «έχουμε ένα εθνικό σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση».

«Σας εγγυώμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρώτη ευκαιρία θα καταργήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τις βουλευτικές ασυλίες, θα γίνουν οι πολιτικοί ισότιμοι πολίτες», υποστήριξε στη συνέχεια.

Ο Κασσελάκης ανέφερε ότι δεν κάνει κρουαζιέρα με το νοικιασμένο σκάφος και ότι οι δυσκολίες του ταξιδιού στα νησιά είναι τεράστιες, λόγω καιρικών συνθηκών. “Τρώμε πολύ ξύλο”, είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας ότι υφίστανται ταλαιπωρία.