Ξεκίνησε η επέλαση της νέας κακοκαιρίας Elias, με σφοδρή χαλαζόπτωση να σημειώνεται σε αρκετές περιοχές…

Ξεκίνησε η επέλαση της νέας κακοκαιρίας Elias, με σφοδρή χαλαζόπτωση να σημειώνεται σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας μεταξύ άλλων σε Ήπειρο και Αχαΐα και Καστοριά.

Στα Μαζέικα Αχαΐας οι δρόμοι γέμισαν με νερά, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ενώ πέφτει χαλάζι.

Επίσης, στο Παγώνι της Ηπείρου το χαλάζι είναι σαν μικρά μπαλάκια, ενώ οι κάτοικοι σκέπασαν τις καλλιέργειες για να τις προστατεύσουν. Και στο Χιονάτο Καστοριάς αυτή τη στιγμή πέφτει σφοδρό χαλάζι.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε εκκρεμότητα ο κρατικό μηχανισμός, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη (27/9) για προληπτικούς λόγους.

H διδασκαλία θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης, εκτός από τα σχολεία στις περιοχές Παλαμάς, Φαρκαδόνα, Μεγάλα Καλύβια, Φαλάνη, στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης και του Κιλελέρ, όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ στην ΕΡΤ.

Σε έκτακτη σύσκεψη χθες, στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, δόθηκαν οδηγίες, τόσο για την εξέλιξη των έργων καθαρισμού σε ποτάμια και υδατορέματα και την αποκατάσταση αναχωμάτων που εκτελούνται σε όλη τη Θεσσαλία, όσο και για την εφαρμογή, των προβλεπόμενων μέτρων πολιτικής προστασίας.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης, με συνεργεία στις πληγείσες περιοχές, με τους ιδιώτες αλλά και μονάδες του στρατού να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και τη στήριξη των αναχωμάτων που υποχώρησαν κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς στην περιοχή θα σταλούν μεταξύ άλλων 70 άτομα από τη Ζ΄ΜΑΚ με επιπλέον 10 λέμβους και 120 άτομα από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών με 24 λέμβους.



Το άρθρο Κακοκαιρία Elias: Σφοδρό χαλάζι σε Αχαΐα, Καστοριά και Ήπειρο (video) εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.