Καίνε αδιακρίτως αυτοκίνητα στα βόρεια προάστια της Αθήνας και στο Κολωνάκι οι “άγνωστοι” κουκουλοφόροι με την αστυνομία να κάνει ό,τι μπορεί, αφού οι δράστες καταφέρνουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, μετά τις “χαϊδευτικές” διώξεις από τους εισαγγελείς.

Μέχρι στιγμής τα δύο τελευταία βράδια έχουν καταμετρηθεί 24 καμμένα αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα είχαν σταθμεύσει έξω από τα σπίτια τους ή σε κοντινές αποστάσεις, αλλά δεν πρόλαβαν να τα σώσουν.

Οι δράστες ενεργούν με ταχύτητα χρησιμοποιώντας εύφλεκτα υλικά και εξαφανίζονται. Πολλοί ιδιοκτήτες εκφράζουν απορία για την άνεση με την οποία δρουν οι κακοποιοί, επιρρίπτοντας ευθύνες στις αρχές, αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι οι συγκεκριμένοι δράστες “παίρνουν εκδίκηση” για τις εκκενώσεις κτιρίων στις περιοχές Κουκακίου και Εξαρχείων.

Στις δύο τελευταίες επιχειρήσεις της αστυνομίας είχαν συλληφθεί εκεί 21 άτομα από αυτά, που πετούσαν τσιμεντόλιθους και άλλα βαριά αντικείμενα από τα μπαλκόνια εναντίον των αστυνομικών, αλλά οι εισαγγελείς άσκησαν διώξεις για πλημμελήματα και έτσι οι νεαροί δεν προφυλακίστηκαν. Τα σοβαρότερα αδικήματα προσδιορίστηκαν ως προκλήσεις σωματικών βλαβών και όχι ως απόπειρες ανθρωποκτονιών, παρά τις μαρτυρίες των αστυνομικών και το πλούσιο προανακριτικό υλικό, που συνοδευόταν από βίντεο και φωτογραφίες.

Έτσι οι απλοί πολίτες της Αθήνας διερωτώνται που θα πάει αυτή η κατάσταση και απορούν γιατί οι αρχές δεν προβαίνουν και σε άλλες ενέργειες ή γιατί δεν κινούν διαδικασίες κατασχέσεων περιουσιών εναντίον των δραστών, πολλοί από τους οποίους είναι γνωστοί, αλλά και κατά των οικογενειών τους για τις τεράστιες ζημιές, που προκαλούνται είτε σε δημόσιους, είτε σε ιδιωτικούς χώρους. Και αν πρόκειται για καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών τότε να παρέχονται διευκολύνσεις στους ιδιοκτήτες προκειμένου  να εντοπίζουν τους δράστες και να ασκούν τις προβλεπόμενες αγωγές για αποζημιώσεις.

Οι νέοι εμπρησμοί στο Κολωνάκι

Για τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν αυτή τη φορά στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, στις 03:40, δράστες πυρπόλησαν τέσσερα οχήματα στην οδό Καραχρήστου, τρία εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς και ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές.

Την έρευνα για την υπόθεση των εμπρησμών ανέλαβε να διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια.

Αρχή από Μαρούσι και Αγία Παρασκευή

Την προηγούμενη νύχτα είχαν σημειωθεί περισσότερες  εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες έκαψαν, από τη 01:00 έως τις 03:00 τα ξημερώματα, συνολικά είκοσι οχήματα σε Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, λόφο Φιλοπάππου, Πολύγωνο και Υμηττό.

Οι εμπρησμοί ξεκίνησαν από το Μαρούσι, όπου τυλίχθηκαν στις φλόγες δώδεκα αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα επί των οδών Παγγαίου, Χαϊμαντά και Σωκράτους, καθώς και στη συμβολή της Ηροδότου με τη Δεληγιάννη.

Ακολούθησε εμπρησμός αυτοκινήτου στην οδό Νότου στην Αγία Παρασκευή. Στη συνέχεια άγνωστοι πυρπόλησαν τρία βαν που ήταν σταθμευμένα στην οδό Αρακύνθου στο λόφο Φιλοπάππου, δύο οχήματα στη συμβολή των οδών Αμασείας και Σινώπης στην περιοχή του Υμηττού, καθώς και άλλα δύο στην οδό Πριγκιποννήσων στο Πολύγωνο, έξω από τα ΕΛΤΑ.