Δεύτερη επίθεση σε βάρος γυναίκας πολιτικού με αφορμή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σημειώθηκε, αυτή την φορά από ιερέα στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας.

Μετά το χαστούκι που δέχτηκε η βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Αγγελική Δεληκάρη, από μια γυναίκα πρώην μέλος του κόμματος ΝΙΚΗ, ακόμα ένα περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας. γνωστό, με θύμα αυτή τη φορά την υφυπουργό Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Όπως και στην Καβάλα, η ανάμιξη ιερέων στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα με καλλιέργεια φανατισμού συνιστά ηθική αυτουργία στα επεισόδια και κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για την αποτροπή τέτοιων συμβάντων.

Στην Πάτρα η υφυπουργός δέχτηκε λεκτική επίθεση από ιερέα αλλά και από το πλήθος στη διάρκεια θρησκευτικής τελετής. Όλα κυλούσαν ομαλά στο Τρισάγιο και στη Λιτανευτική πορεία στη μνήμη των πατρινών θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας, όταν στο τέλος ο Πατέρας Αθανάσιος του ναού Απόστολου Παύλου, προσπάθησε να προκαλέσει ένταση.

Ο ιερέας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών επιτέθηκε λεκτικά στην κυρία Αλεξοπούλου χρησιμοποιώντας έντονο ύφος, αφορισμούς κατάρες.

Το ίδιο πήγαν να πράξουν και λιγοστά πρόσωπα, μικρής ηλικίας, που έχουν σχέση με την Εκκλησία.

Η κυρία Αλεξοπούλου κατάφερε να αποχωρήσει από την πλατεία Ταμπαχάνων, έχοντας στο πλευρό της τον αδερφό του Δεσπότη που την πήρε από το χέρι και στην κυριολεξία την έσωσε από πολίτες που κινήθηκαν εναντίον της.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε η ίδια η Χριστίνα Αλεξοπούλου χωρίς όμως να δώσει διάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας Αθανάσιος είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του.