Επεισοδιακό κλίμα επικράτησε στη Βουλή με αφορμή το παραλήρημα, στο οποίο προχώρησε με χυδαίες αναφορές ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι από «από αυτούς που σπρώχνουν αντί να τους σπρώχνουν».

Ο ίδιος μίλησε για “έκπουσ….ση της κοινωνίας” ενώ είπε ότι η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια «ανοίγει παράθυρο παιδεραστίας».

Εμφανίζοντας μια φωτογραφία ενός ομόφυλου ζευγαριού με δύο παιδιά είπε:

«Βλέπουμε δύο μαντράχαλους με δύο παιδάκια. Αυτή εδώ η φωτογραφία δεν είναι φυσιολογική. Αποτελεί ντροπή για το ανθρώπινο είδος».

Σε εκείνο το σημείο διαμαρτυρήθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασίλη Στίγκα να απαντά: «είστε κόμμα τρανς».

Παρενέβησαν επίσης και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, οπότε δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο.

Β. Στίγκας (Πρόεδρος Κ.Ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ)(Επιστολική Ψήφος) (23/01/2024)

 

Συνεχίζοντας είπε «μπορεί να ανοίγετε ένα παράθυρο στην παιδοφιλία αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι δεν είναι συγχρόνως και παιδόφιλο» και σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Σε λίγο θα αρχίσουμε οι straight να νιώθουμε ενοχές επειδή δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι. Βεβαίως μας κατηγορούν όλοι ότι είμαστε ομοφοβικοί. Από που και ως που; Γιατί είμαστε από αυτούς που σπρώχνουμε αντί να μας σπρώχνουν; Για όνομα του Θεού. Θα φτάσουμε να ντρεπόμαστε».

Λίγο αργότερα υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την προσβλητική του αναφορά μετά από παρατηρήσεις του προεδρεύοντα της συνεδρίασης Γιώργου Γεωργαντά.