Υπερηφάνεια για τον Ιωάννη Παπαγιαννάκη, προπονητή της εφηβικής ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, που υπηρετεί στην ΕΜΑΚ.-

Ατελείωτος είναι ο θρήνος και συγκλονιστικές οι στιγμές στις ταυτοποιήσεις των νεκρών και στις παραδόσεις των σορών σε συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Τι να πρωτογράψεις και τι να παρουσιάσεις; Ο σπαραγμός, η οργή, η απόγνωση και ο θυμός δεν χωρούν σε γραμματοσειρές, ούτε ο πόνος μπορεί να αποδοθεί με λέξεις. Όλη η Ελλάδα στην οδύνη.

Μερικές εικόνες όμως έχουν την συμβολική τους σημασία και αποδίδουν το μέγεθος της συμφοράς και της ανθρώπινης απόγνωσης μπροστά στον όλεθρο.

Ένα τέτοιο στιγμιότυπο, που έγινε viral στον διαδικτυακό κόσμο αποτυπώνει στον φωτογραφικό φακό τον πόνο και την θλίψη, απεικονίζοντας ένα άνδρα της ΕΜΑΚ σκυμμένο στα συντρίμμια.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Παπαγιαννάκη, τον προπονητή της εφηβικής ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε από την επίσημη σελίδα του Α.Σ ΠΑΟΚ στο Facebook και στη λεζάντα έγραψαν: «Η συγκλονιστική φωτογραφία του δικού μας, Ιωάννη Παπαγιαννάκη, προπονητή της εφηβικής ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπηρετεί στην ΕΜΑΚ. Μόνο περηφάνια για τον δικό μας “Ήρωα”. »

Πυροσβέστης μένει συγκλονισμένος μπροστά στη φρίκη

Μια άλλη φωτογραφία από συγκλονιστική ανάρτηση στο Twitter έκανε τον γύρο του διαδικτύου από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η φωτογραφία απεικονίζει έναν πυροσβέστη όρθιο, με σκυφτό το κεφάλι ανάμεσα σε όσα απέμειναν από το τρομερό δυστύχημα με το τρένο στα Τέμπη.

 

Ο άνδρας της ΕΜΑΚ πίσω από τη συγκλονιστική φωτογραφία στα συντρίμμια των Τεμπών

 

Οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις είναι άπειρες. Η κοινωνία ωστόσο οφείλει ένα ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, των νοσηλευτών και των γιατρών, που πρόσφεραν μέγιστες υπηρεσίες αυτές τις ώρες του σπαραγμού.