Τι οπαδικές προτιμήσεις έχουν γνωστοί καλλιτέχνες, που όλοι αγαπάμε και θαυμάζουμε για τη μουσική και…

Τι οπαδικές προτιμήσεις έχουν γνωστοί καλλιτέχνες, που όλοι αγαπάμε και θαυμάζουμε για τη μουσική και τα τραγούδια τους.

Πολλούς από αυτούς μπορεί να τους συναντήσεις στο γήπεδο, καθώς είναι πιστοί υποστηρικτές και με κάθε ευκαιρία σπεύδουν να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Άλλοι πάλι έχουν φύγει από τη ζωή, όμως η λατρεία τους για την ομάδα έμεινε ανεξίτηλη στην ιστορία.

Το mynews.gr έψαξε και βρήκε  τις οπαδικές προτιμήσεις ορισμένων γνωστών τραγουδιστών:

ΑΕΚ

Μια ομάδα με βαθιές ιστορικές ρίζες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την προσφυγιά που ιδρύθηκε το 1924.

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που την ακολουθούν και μάλιστα πολλούς από αυτούς τους βλέπουμε και στο νέο γήπεδο την Opap Arena. Άλλοι πάλι δεν πρόλαβαν να το δουν, ωστόσο τα ονόματά τους είναι συνδεδεμένα με την ιδέα της ΑΕΚ.

Μερικοί από τους καλλιτέχνες που υποστηρίζουν ή υποστήριζαν την ΑΕΚ είναι:

Παντελής Παντελίδης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σταν, Στέλιος Καζαντζίδης, Παντελής Θαλασσινός, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Βιτάλη, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Γιοβάνα, Σταμάτης Γονίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Πέγκυ Ζήνα, Αντώνης Καλογιάννης, Τζώρτζια Κεφαλά, Πάνος Κιάμος, Γιώτα Λύδια, Μιχάλης και Χρήστος Μενιδιάτης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σωτηρία Μπέλλου, Κώστας Μπίγαλης…



Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είναι η αρχαιότερη χρονικά ομάδα από τις τέσσερις μεγάλες, αφού ιδρύθηκε το 1908 και εδρεύει στην «καρδιά» της Αθήνας στο ιστορικό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πριν αναφέρουμε τη λίστα με τους καλλιτέχνες που είναι οπαδοί του, αξίζει να σημειωθεί ότι τον ύμνο της ομάδας ερμηνεύει ο τραγουδιστής, Γιάννης Βογιατζής, που ήταν και υποστηρικτής του τριφυλλιού.

Άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες-τραγουδιστές, που υποστηρίζουν/υποστήριζαν Παναθηναϊκό είναι:

Στέλιος και Άγγελος Διονυσίου, Άννα Βίσση, Γιάννης Πάριος, Θάνος Πετρέλης, Καίτη Γαρμπή, Δημήτρης Κοργιαλάς, Sin Boy, Μente Fuerte, Νίκος Καρβέλας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σταμάτης και Δημήτρης Κόκοτας, Γιάννης Πουλόπουλος

ΠΑΟΚ

Και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε το 1926, είναι επίσης συνδεδεμένη με την Κωνσταντινούπολη και την προσφυγιά.

Πολλοί καλλιτέχνες, κυρίως βορειοελλαδίτες, την υποστηρίζουν και είναι ταυτισμένοι με την ιδέα του Δικεφάλου του βορρά. Μερικοί από αυτούς είναι:

Πάολα, Βασίλης Καρράς, Διονύσης Μακρής, Νίκος Βέρτης, Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Ζαφείρης Μελάς, Νίκος Κουρκούλης, Κατερίνα Στικούδη, Λεωνίδας Βελής, Μαρινέλλα (ποδόσφαιρο).

Τον ΠΑΟΚ υποστήριζαν επίσης τόσο ο αείμνηστος λαϊκός, μεγάλος τραγουδιστής, Στράτος Διονυσίου, αλλά και οι Νίκος Παπάζογλου και Μάνος Λοΐζος.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμός Φιλάθλων Πειραιά ιδρύθηκε το 1925 και οι άνθρωποι που τον εμπνεύστηκαν ήταν όλοι αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.

Κάποιοι από τους ανθρώπους του πενταγράμμου που είναι/ήταν υποστηρικτές του Ολυμπιακού είναι:

Χρήστος Χολίδης, NiVo, Γιώργος Τσαλίκης, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Αλκαίος, Γιώργος Νταλάρας, Νίκος Οικονομόπουλος.

Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος, η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι ο ιστορικότερος σύλλογος στην Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε το 1890.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, Λευτέρης Πανταζής, δεν είναι μόνο φίλαθλος, αλλά υπήρξε και πρόεδρος στην ομάδα από το 2002 ως το 2006 και μάλιστα στο διάστημα αυτό η ομάδα αγωνίστηκε δυο φορές στο Κύπελλο UEFA (σημερινό Europa League).

Η ομάδα, αυτή, λείπει από τα μεγάλα σαλόνια, καθώς έχει αναδείξει πολλούς παίκτες.

Άρης

Ο Άρης ιδρύθηκε το 1914 και έδρα του είναι το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», στη συνοικία Χαριλάου, της Θεσσαλονίκης.

Από τραγουδιστές Άρης υποστηρίζουν οι:

Αντύπας, Κατερίνα Στανίση, Μαρινέλλα (μπάσκετ).



Ηρακλής

Άλλη μια ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ο Ηρακλής, που φέρει το προσωνύμιο «Γηραιός» ή «Ημίθεος» και ιδρύθηκε το 1908.

Είναι μια ακόμη ομάδα που επίσης λείπει από τα «μεγάλα σαλόνια».

Ο Αντώνης Ρέμος αγάπησε την ομάδα και έτσι ανέλαβε πρόεδρος τον Ιούνιο του 2007 και διετέλεσε μέχρι και το 2010.

Άλλος ένας διάσημος οπαδός του «Ημίθεου» είναι ο λαϊκός ερμηνευτής, Πασχάλης Τερζής.

ΑΕΛ

Η Αθλητική Ένωση Λάρισας ιδρύθηκε το 1964 και παρόλο που είναι σχετικά νεαρή ηλικιακά σε σχέση με τις υπόλοιπες γνωστές ομάδες, το 1988 έγινε η μοναδική επαρχιακή ομάδα. που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ σήμερα αγωνίζεται στη Super League 2 (δεύτερη τη τάξει κατηγορία).

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι γνωστός οπαδός της ομάδας και μάλιστα τραγούδησε στα εγκαίνια του νέου γηπέδου AEL FC Arena.

Το άρθρο Θέμα Mynews.gr: Ποια ομάδα υποστηρίζουν γνωστοί τραγουδιστές εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.