«Για μένα, μια καλύτερη δημοκρατία είναι μια δημοκρατία, όπου οι γυναίκες δεν έχουν μόνο το…

«Για μένα, μια καλύτερη δημοκρατία είναι μια δημοκρατία, όπου οι γυναίκες δεν έχουν μόνο το δικαίωμα να ψηφίζουν και να εκλέγουν, αλλά και να εκλέγονται», έγραψε ο Michelle Bachelet, Επικεφαλής της UN Women.

Αναμφίβολα, η συμμετοχή των γυναικών σε καίριες θέσεις στην αυτοδιοίκηση δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο σε έναν χώρο ανδροκρατούμενο, πολλές είναι εκείνες, που με τη δράση τους σπάνε τα στερεότυπα και αποδεικνύουν με μεγάλη επιτυχία πως η ενασχόληση με τα κοινά δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά με τις δυνατότητες και ικανότητες, που ο κάθε άνθρωπος διαθέτει.

Άπειρα τα παραδείγματα γυναικών, που έγιναν βουλευτές, υπουργοί, πρόεδροι και πρωθυπουργοί, σε εποχές, που οι απόψεις για ισότητα βρίσκονταν ακόμη σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο.

Οι γυναίκες κατόρθωσαν να διεκδικήσουν δικαιώματα για την εκπαίδευση, την ενασχόληση με τα κοινά, την εργασία και την κοινωνική ζωή ευρύτερα.

Η χρόνια αντίληψη ότι η γυναίκα πρέπει να επιλέξει είτε την οικογένεια, είτε την καριέρα βρίσκεται πλέον στο παρελθόν, αφού καθημερινά πολλές γυναίκες αποδεικνύουν με τη δράση τους πως αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν, όχι μόνο στον χώρο της πολιτικής, αλλά και σε όλα τα επαγγέλματα.

Όπως εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη, έτσι και εγώ εργάζομαι, είμαι μητέρα και ενεργή πολίτης, διεκδικώ για την πόλη μου, για τα παιδιά μας και για την κοινωνία μας ευρύτερα.

Ασχολούμαι με τα κοινά πολλά χρόνια, ανήκω στους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι η δημόσια δράση επιβεβαιώνει το πραγματικό νόημα της δημοκρατίας πάντα όμως με γνώμονα το γενικό καλό της κοινωνίας.

Αγαπώ τη Θεσσαλονίκη, γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτή την υπέροχη πόλη. Πήγα σχολείο, σπούδασα, μεγάλωσα τα παιδιά μου, περπάτησα κάθε σπιθαμή στους δρόμους της και φυσικά λάτρεψα την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ, που δεν χάνω αγώνα στην Τούμπα και νιώθω ότι είναι το δεύτερο σπίτι μου!!!

Ζητώ την ψήφο σας με τεράστιο αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, γιατί το μόνο, που με ενδιαφέρει είναι να υπηρετήσω τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, να αναβαθμίσουμε τις υποβαθμισμένες και υποτιμημένες γειτονιές, να ενισχύσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων να φροντίσουμε για τα στοιχειώδη και θεμελιώδη, όπως είναι η ποιότητα αέρα, το οξυγόνο, η μείωση της ηχορύπανσης, το κυκλοφοριακό κομφούζιο, όλα αυτά τα μικρά, που όμως είναι τόσο μεγάλα, γιατί είναι αυτά που βελτιώνουν τελικά τη ζωή των πολιτών.

Όλα αυτά και άλλα πολλά μπορούν να γίνουν πράξη με το πρόγραμμα της ομάδας «Θεσσαλονίκη για Όλους» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Πέγκα, έναν άνθρωπο, που οραματίζεται να αλλάξει τη Θεσσαλονίκη με την εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση και τη βαθιά γνώση των προβλημάτων της πόλης.

Μέσα λοιπόν από τη σύνθεση απόψεων και με σύμμαχό μας την κοινωνία των πολιτών θα τα καταφέρουμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια πόλη όπου αξίζει να ζεις».

Πολυχρονιάδου Αναστασία (Νατάσα)

Υποψήφια Δημοτική Συμβουλος με τον συνδιασμο «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

με επικεφαλής τον Σπύρο Πέγκα

Το άρθρο Η συμμετοχή των γυναικών σε καίριες θέσεις στην αυτοδιοίκηση – Άρθρο της Αναστασίας Πολυχρονιάδου εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.