Σε διπλό φονικό κατέληξε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας και μέλη κυκλωμάτων που εμπλέκονται με το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Αττική, σύμφωνα με την έρευνα αστυνομικών.

Η διπλή εκτέλεση σημειώθηκε στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από παρακολούθηση των θυμάτων από τους δράστες. Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση, που φτάνει στο έγκλημα και σχετίζεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τεράστιο κύκλωμα, πίσω από το οποίο κρύβονται μεγάλα συμφέροντα, που καλύπτουν τη μαφία και χρηματοδοτούν τους εκτελεστές.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 22.30 άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε τζιπ, πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ και σκότωσαν έναν άνδρα μέσα σε μια Mercedes στην οδό Δωδεκάτης του Κορυδαλλού ενώ στη συνέχεια καταδίωξαν το δεύτερο άτομο, το οποίο αναζήτησε καταφύγιο μέσα σε ένα γκαράζ.

Οι εκτελεστές «γάζωσαν» το Smart στο οποίο κρύφτηκε αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου και εξέπνευσε. Αμέσως μετά διέφυγαν προς τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Στη συνέχεια, οι δράστες κινούμενοι επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, έβαλαν φωτιά στο τζιπ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κλεμμένο, και εξαφανίστηκαν.

Οι δύο άνδρες είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους, καθώς ο ένας είχε παντρευτεί την αδελφή του άλλου, ενώ ήταν γνωστοί στις αρχές για υποθέσεις κυκλωμάτων του υποκόσμου.

Το ένα από τα δύο θύματα, ηλικίας περίπου 40 ετών, γνωστός και ως «Ράμπο», είχε συλληφθεί ως κατηγορούμενος για συνέργεια σε δολοφονία μετά από οπαδικό ραντεβού στη λεωφόρο Λαυρίου το 2007, ενώ φέρεται να είχε εμπλοκή και στην εκτέλεση συμβολαίου θανάτου με στόχο υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.