Αβάσταχτος θρήνος  στο χωριό Γρανίτης στη Δράμα, την ιδιαίτερη πατρίδα του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, όπου σήμερα γίνεται η κηδεία του 31χρονου ήρωα πιλότου, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αλλά και το πανελλήνιο αποχαιρετούν με οδύνη τον σμήναρχο,που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την πτώση του αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα, την περασμένη Δευτέρα.

Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης είχε βρεθεί νεκρός λίγες ημέρες μετά την πτώση του αεροσκάφους και συγκεκριμένα την 1η Φεβρουαρίου.

Στις 10:00 αναμενόταν να φτάσει η σορός του άτυχου 31χρονου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στον Γρανίτη, ενώ στις 12:00 είναι προγραμματισμένη να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ταφή.

Χθες συγγενείς, φίλοι, απλός κόσμος, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας είπαν το τελευταίο αντίο στην Τρίπολη σε κλίμα συγκίνησης στον 29χρονο υποσμηναγό, Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα που επίσης επέβαινε στο μοιραίο Phantom.

Από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την εξόδιο ακολουθία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Στεφάνια έχουν φτάνει στην εκκλησία από από τους γονείς του, τον αδερφό και τη γιαγιά του, τον Α.Σ. Άρης που ήταν και η αγαπημένη του ομάδα, από πολιτικούς, συγγενείς και φίλους, αλλά και από την οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδόρου, πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την συνετρίβη του αεροσκάφους το 2018, ύστερα από προσπάθεια προσγείωσης.

Οι σημαίες στο χωριό του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ήδη από χθες, κυματίζουν μεσίστιες.

Στην κηδεία Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης

Στην κηδεία του ήρωα πιλότου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του στρατεύματος.

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι

Οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας και του χωριού Γρανίτης, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, λένε σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον ήρωα σμηναγό, που είχε όνειρο να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να υπερασπίζεται την πατρίδα.

Ο Δήμος Νευροκοπίου, όπου τελείται η κηδεία του σμηναγού στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε:

– Να κηρυχθεί τριήμερο δημοτικό πένθος.
– Να παρευρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
– Να κατατεθεί στεφάνι από τον δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.
– Σήμερα Παρασκευή οι υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί.
– Να δοθεί το επώνυμο του σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης είτε σε μεγάλο δημοτικό κτίριο.

– Οι σημαίες στον δήμο κυματίζουν μεσίστιες.

Μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού θα μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους παρευρεθούν για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Την ίδια ώρα, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη χθες Πέμπτη με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ύστερα από απόφαση του ΣΑΓΕ, απονέμεται και επίσημα ο βαθμός του αντιπτεράρχου στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη του Αναστασίου και στον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα του Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι δύο Ιπτάμενοι αξιωματικοί «απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο».

Το χωριό Γρανίτης Κάτω Νευροκοπίου

Σήμερα όλοι μάθαμε με τραγικό τρόπο το χωριό Γρανίτης Δράμας, απ΄όπου  κατάγεται ο ήρωας πιλότος Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Διαβάζουμε στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ:

Ο Γρανίτης είναι ορεινό χωριό της Ανατολικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Καιρός: -1°C, Άνεμος ΒΔ στα 6 χμ/ώ, Υγρασία 73%
Λεπτομέρεια: Εκεί δίπλα στο χωριό υπάρχει μια τοποθεσία, που λέγεται Παράδεισος.