Σύλληψη μιας 22χρονης στην πλατεία Λάππα στην Καρδίτσα πραγματοποίησε  τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ, ενώ σε τέσσερις προσαγωγές, στην επιβολή προστίμων και στον σχηματισμό μίας δικογραφίας για παράβαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, προχώρησαν οι αστυνομικοί και στην Κάτω Αχαγιά, έξω από την Πάτρα.

Η εφαρμογή των μέτρων και η αποφασιστικότητα της αστυνομίας να επιβάλει κυρώσεις σε όσους τα παραβιάζουν ικανοποίησε την κοινή γνώμη, πέραν όσων αντιδρούν ως αρνητές της μάσκας και δείχνοντας την γνωστή απρεπή συμπεριφορά.

Στην Καρδίτσα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ένας αστυνομικός πλησίασε την 22χρονη για να την ελέγξει σχετικά με το μήνυμα που έπρεπε να έχει στείλει για να δικαιολογήσει την έξοδό της λόγω των μέτρων περιορισμού.
Από το σημείο εκείνο φαίνεται, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, να υπήρξε απείθεια από πλευράς της 22χρονης με τον αστυνομικό να προχωρά στη σύλληψή της. 

Ωστόσο κάποιοι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν έντονα κατά τη διαδικασία σύλληψης, λέγοντας ότι υπήρξε υπέρμετρος ζήλος από πλευράς της αστυνομίας που οδήγησε σε σύλληψη μιας κοπέλας για ένα συμβάν που θα έπρεπε να μην έχει αυτή την εξέλιξη.

Άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι καλώς έπραξε ο αστυνομικός για την ανάγκη προστασίας της υγείας των περιοίκων, που είναι υπέρτατο αγαθό.

Το ζήτημα πήρε διάσταση στην Καρδίτσα από πολίτες που έκαναν καταγραφή του γεγονότος με βίντεο και στη συνέχεια προχώρησαν σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Στο βίντεο διακρίνεται ένας αστυνομικός να ακινητοποιεί την κοπέλα που του φωνάζει επανειλημμένα «άφησέ με», ενώ ο φίλος της κοιτά αποσβολωμένος κι ανήμπορος να αντιδράσει.
Τόσο η κοπέλα όσο κι ο νεαρός που φέρονται να είναι ζευγάρι, οδηγήθηκαν στο τμήμα.

Προσαγωγές στην Κάτω Αχαγιά

Σε τέσσερις προσαγωγές, στην επιβολή προστίμων και στον σχηματισμό μίας δικογραφίας για παράβαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Κάτω Αχαγιάς, μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν σε σπίτι, όπου διεξαγόταν εκδήλωση, σχετική με προεόρτια γάμου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια του ελέγχου, στην εκδήλωση συμμετείχαν τουλάχιστον 36 άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα απαγόρευσης σχετικά με την διασπορά του κορωνοϊού.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο τοπικό τμήμα τέσσερα άτομα, ενώ σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 50χρονου, ο οποίος κατηγορείται ως διοργανωτής της εκδήλωσης, για παράβαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών.

Παράλληλα, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για την διοργάνωση εκδήλωσης, καθώς και τέσσερα ακόμη πρόστιμα για στέρηση βεβαίωσης μετακίνησης.