Όχι μόνο αρνείται να ζητήσει συγγνώμη η Έλενα Ακρίτα από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, όπως η ίδια δηλώνει σε ανάρτησή της, αντιδρώντας στο εξώδικο εναντίον της, αλλά επιπλέον προκαλεί ζητώντας δικαστική αντιπαράθεση.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, “θα τα πούμε στα δικαστήρια. Με τον άντρα της μάρτυρα”, εννοώντας τον πρωθυπουργό. Προφανώς λαμβάνει υπόψη και την κάλυψη από την βουλευτική ασυλία, αν δεν δώσει η βουλή έγκριση.

Νωρίτερα, η σύζυγος του πρωθυπουργού με εξώδικη δήλωσή της απάντησε στις κατηγορίες της κ. Έλενας Ακρίτα, που έλαβαν χώρα μέσω αναρτήσεων της τελευταίας στο Facebook, στις 31.3.2024 και 1.4.2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησε κανένα σημείο των εν λόγω αναρτήσεων ασχολίαστο, απαντώντας με λεπτομέρειες και απτά αποδεικτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όλους τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Εξώδικο μου έστειλε η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και με καλεί να της ζητήσω συγγνώμη. Λυπάμαι αλλά δεν πρόκειται. Θα τα πούμε στα δικαστήρια. Με τον άντρα της μάρτυρα. Όπως πρέπει”.

Τι ζητούσε η Μαρέβα με την εξώδικη δήλωση

Η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε απαντήσει στις κατηγορίες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  με εξώδικη δήλωσή της.

Σε αυτή, η κ. Γκραμπόφσκι απαντά συγκεκριμένα στις αναρτήσεις της κ. Ακρίτα, που έλαβαν χώρα στο Facebook στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού σχολίασε κάθε σημείο των αναρτήσεων, απαντώντας με λεπτομέρειες και αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς. Αναφέρει μάλιστα ότι η επίθεση που υπέστη από την κ. Ακρίτα είχε προσωπικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα, με τα σχόλιά της να τη θίγουν ως άνθρωπο, επαγγελματία, αλλά και ως γυναίκα.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα είχε απαντήσει σε άλλη ανάρτηση όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων η φράση «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα», καταλήγοντας «Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».