Ηπιότερη ήταν τελικά η διέλευση της κακοκαιρίας EVA στα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας, παρά τις ανησυχητικές προειδοποιήσεις, οι οποίες είχαν μάλλον προληπτικό χαρακτήρα.

Σε πολλές περιοχές μάλιστα η βροχή ήρθε ως “ευλογία”, καθώς είχαν ανάγκη τα δέντρα να ποτιστούν, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που γίνεται η συλλογή της ελιάς.

Η ΕΜΥ επιμένει ωστόσο να αναφέρεται σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας και την Κυριακή (06-11-22) εξαιτίας της κακοκαιρίας EVA.

Η κακοκαιρία, όπως αναφέρει, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών, σύμφωνα με τη νεότερη επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά:

1 . Τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα
συνεχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την
Πελοπόννησο καθώς και την κεντρική Μακεδονία ενώ μέχρι τα ξημερώματα
της Κυριακής (06-11-2022) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τη Θεσσαλία,
την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την
Εύβοια.
Η Αττική θα επηρεαστεί τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής, έως
και τις απογευματινές ώρες.

2. Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα
εκδηλώνονται:
α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,
β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),
γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις
Σποράδες και
δ) από το μεσημέρι στο Ανατολικό Αιγαίο, από την περιοχή
Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα και από νωρίς το απόγευμα στα
Δωδεκάνησα.

Η πρόγνωση του meteo για την κακοκαιρία EVA

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για το υπόλοιπο της Κυριακής έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα το βράδυ να περιορίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Τα ισχυρά φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται λίγο πριν τις 2 το πρωί και κατά τόπους η βροχή και η κεραυνική δραστηριότητα ήταν αρκετά έντονη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Η Πυροσβεστική κλήθηκε μόνον να αντιμετωπίσει συμβάντα από σπάσιμο κλαδιών κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα και τη Νίκαια. Προβλήματα με τους φωτεινούς σηματοδότες στην παραλιακή λεωφόρο, στο ΣΕΦ, την Εθνάρχου Μακαριου. Επίσης ένας φοίνικας στην οδό Σωκράτους στο Χαϊδάρι άρπαξε φωτιά από κεραυνό.

Λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα που επρόκειτο να ανοίξουν σήμερα Κυριακή.