Με ελλιπή σύνθεση, αλλά και με προτάσεις για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας και για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική. ξεκίνησε η σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη βίλα του Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες.

Οι βουλευτές του κόμματος έφθασαν στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με βανάκια και ταξί για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, λείπουν 11 βουλευτές ως τώρα: οι Αλέξης Τσίπρας, Έλενα Ακρίτα και Όλγα Γεροβασίλη, που έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα παραβρεθούν (η δεύτερη θα είναι «δικαιολογημένα απούσα», όπως έλεγαν κομματικές πηγές), Νίνα Κασιμάτη, Ρένα Δούρου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λινού, Κώστας Μπάρκας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιώτα Πούλου, Παύλος Πολάκης.

Οι κ. Μπάρκας και Ξανθόπουλος αναμένεται να μεταβούν λίγο αργότερα, η Μαρίνα Κοντοτόλη είναι άρρωστη με λοίμωξη. Τέλος, ο Παύλος Πολάκης απουσιάζει λόγω χειρουργείου, και θα πάει στις Σπέτσες αργά το βράδυ.

Όλοι, πλην Γεροβασίλη, Ακρίτα, Κοντοτόλη, θα είναι στις Σπέτσες ως το βράδυ, ενώ η Αθηνά Λινού θα πάει το Σάββατο.

Κασσελάκης: Πρόκειται  για δημιουργική συζήτηση μεταξύ ίσων

Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (πχ Υγεία,, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν σήμερα στο νησί, άλλοι με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και άλλοι με θαλάσσια ταξί από την Κόστα. Με τα powerpoint στις βαλίτσες τους, στα σοκάκια του νησιού, οι περισσότεροι με πλατιά χαμόγελα, κατευθύνθηκαν μετά την άφιξή τους στα ξενοδοχεία τους και ετοιμάστηκαν για την έναρξη των εργασιών στη βίλα Κασσελάκη.

Με βανάκια και με γλυκά στα χέρια…

Λίγο πριν από τις 16:00, προκειμένου να βρίσκονται εγκαίρως στην οικία Κασσελάκη, οι βουλευτές κατέφθασαν με ταξί αλλά και με τα βανάκια που είχε φροντίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διατεθούν για τη μετακίνησή τους.

Με τις τσάντες ανά χείρας και τον Σωκράτη Φάμελλο να κρατά και ένα κουτί γλυκά, οι βουλευτές προσήλθαν σε αυτήν τη διαφορετική σύσκεψη στο σπίτι του προέδρου του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφθασε στις Σπέτσες στη μία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ολόκληρο σχέδιο προκειμένου η άφιξή του να μη γίνει αντιληπτή από τις κάμερες.