Εβδομάδα με θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά αναμένουν οι μετεωρολόγοι για τη χώρας μας, καθώς από σήμερα θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος με κορύφωση την Παρασκευή, οπότε μπορεί να δείξει και 40 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει μέχρι 32 βαθμούς και στη συνέχεια θα ανέβει μέχρι 37 την Παρασκευή, αλλά θα ακολουθήσουν μεταπτώσεις.

Τα αριθμητικά και κλιματικά μοντέλα αναδεικνύουν την περίοδο από 17 έως 23 Ιουνίου ως την πιο ζεστή, χωρίς ωστόσο οι προβλεπόμενες ζεστές ημέρες να παραπέμπουν σε επίπεδα καύσωνα, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς με τον υδράργυρο να παρουσιάζει πτωτική πορεία αργότερα και συγκεκριμένα από 24 έως 30 Ιουνίου 2024.

Θερμή εβδομάδα ξεκινά – Πού και πότε θα δείξει το θερμόμετρο 40 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτήν την εβδομάδα θα είναι το ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, ωστόσο οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα διατηρηθούν εξασθενημένοι, κυρίως στα δυτικά η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Αναλυτική πρόγωνση

Πιο αναλυτικά για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι βόρειοι, στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα ηπειρωτικά 33 με 36 βαθμούς, στα νησιά 32 με 34 βαθμούς. Στην Αττική αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Oι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 37 με 38 κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(ΦΩΤΟ: Ασπροβάλτα)