Δύο εφημερίδες, που βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση, δημοσιεύουν πληροφορίες για ένα παρασκήνιο σχετικά με την απομάκρυνση των υπουργών Στ. Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι οι δύο πήγαν να συναντήσουν τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με προτροπή της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας.

Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” η Μαρεβα Μητσοτάκη φέρεται ότι έστειλε μήνυμα (sms) στον Βαγγέλη Μαρινάκη από τον Καναδά όπου συνόδευε τον Πρωθυπουργό ζητώντας του, να τα βρει με τον σύζυγο της με την σημείωση: «Να τα βρούμε, άκου τους Υπουργούς».

Μέχρι το απόγευμα δεν υπήρξε αντίδραση από την κυβέρνηση για τα δημοσιεύματα, αλλά αναμένεται το όλο θέμα να απασχολήσει την επικαιρότητα τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento σχετικά με την αποπομπή των δύο κορυφαίων υπουργών του Μαξίμου, του υπουργού Επικρατείας Στ Παπασταύρου αλλά και του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, προηγήθηκε μια άτυπη παρέμβαση στα κοινά της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβας.

Η Μαρέβα ανέλαβε την πρωτοβουλία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ – που συμπίπτει και με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” – μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Το Βήμα” για τη μονταζιέρα στα Τέμπη πάνω στην οποία βάσισε ο Κυρ Μητσοτάκης το αφήγημα περί “ανθρωπίνου σφάλματος” η κ Γκραμπόφσκι ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει από τον Καναδά όπου βρισκόταν με τον σύζυγό της, με τον παλιό της γνώριμο Βαγγέλη Μαρινάκη εκδότη της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ παρά την κοινωνική φιλική σχέση που συνδέει τους δύο, η συνομιλία δεν απέφερε όσα θα περίμενε το πρωθυπουργικό ζεύγος καθώς μάλιστα ο τόνος της κ Γκραμπόφσκι ήταν επιτακτικός.

Οι υπουργοί πήραν εντολή να επισκεφτούν τον Μαρινάκη

Σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ οι δύο αποπεμφθέντες υπουργοί πήραν εντολή να επισκεφθούν τον μεγαλοεφοπλιστή και μεγαλοεκδότη, την επομένη (Κυριακή) ημέρα της ονομαστικής του εορτής προκειμένου να επιτευχθεί ένα “μορατόριουμ” με το Μαξίμου!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” η Μαρεβα Μητσοτακη έστειλε sms στον Βαγγέλη Μαρινάκη από τον Καναδά όπου συνόδευε τον Πρωθυπουργό εκλιπαρώντας τον, να τα βρει με τον σύζυγο της.

«Να τα βρούμε, άκου τους Υπουργούς» έγραφε το μήνυμα που έχει στο κινητό του ο Μαρινάκης και αποκαλύπτει η «Κυριακάτικη Εστία».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η συνάντηση Παπασταύρου – Μπρατάκου με τον Μαρινάκη έγινε μετά από συνεννόηση με την Μαρέβα και όχι με τον πρωθυπουργό.