Ξεπέρασαν τις 200 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας, για παροχή βοήθειας σε πολίτες και αντλήσεις υδάτων, λόγω της  νεροποντής, που σημειώθηκε το μεσημέρι.

Λίγο αργότερα αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία σε δρόμους του Αμαρουσίου που είχαν κλείσει, καθώς και στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και τον παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν προκληθεί σε Μαρούσι, όπου πλημμύρισε υπαίθριο πάρκινγκ, και Κηφισιά, ενώ μικροπροβλήματα υπήρξαν και σε Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη.

Γ. Καραμέρος: Το ρέμα έφερε πολύ νερό

«Αντιδράσαμε άμεσα και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα εξαιτίας των αιφνίδιων πλημμυρικών φαινόμενων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της βόρειας Αθήνας και κυρίως στο Μαρούσι» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος από το σημείο στο οποίο γινόταν επιχείρηση για την εκτροπή του ρέματος από τους χώρους στάθμευσης όπου βυθίστηκαν τα παρκαρισμένα οχήματα.

«Το ρέμα της Σαπφούς» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης «κατέβασε υπερβολική ποσότητα νερού και δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα εάν δεν έπεφτε επάνω στο παράνομο αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου (στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου), όπως και στο πάρκινγκ που έχει διαμορφώσει στον χώρο των παλαιών αποθηκών της εταιρίας ΗΒΗ». «Χώροι για τους οποίους επανειλημμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα έχει αποστείλει έγγραφα με την εντολή να κλείσει το αμαξοστάσιο και να αποξηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές από τον χώρο των αποθηκών λόγω κινδύνων που εγκυμονούν σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων» επισημαίνει ο κ. Καραμέρος.

Πατούλης: Φταίει η  Δούρου

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης με ανάρτησή του στο twitter ρίχνει τις ευθύνες στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τονίζει:

“Το Μαρούσι πλημμύρισε για μια ακόμη φορά με ευθύνη της κας. Δούρου. Επιτέλους υλοποιείστε τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Αν χαθούν ζωές θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη.”

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ