Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στην ΕΣΗΕΑ μετά τις τριήμερες εκλογές και δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία ο συνδυασμός της μέχρι τώρα προέδρου Μαρίας Αντωνιάδου πέτυχε σημαντική νίκη, αυξάνοντας την δύναμή του.

Συγκεκριμένα:

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι της Μαρίας Αντωνιάδου παρέμειναν με τέσσερις έδρες η κυρίαρχη δύναμη, αυξάνοντας από 960 σε 987 τον αριθμό των ψήφων τους.

Η Συσπείρωση του Σταύρου Καπάκου διατήρησε τις τρεις έδρες της με 586 ψήφους, έναντι 576 το 2022.

Η ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ των Γιώργου Βότσκαρη-Κώστα Κορέλη, παρέμεινε στις δύο έδρες αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των ψήφων της από 360 σε 462.

Η Δημοσιογραφική Συνεργασία του ΚΚΕ διατήρησε τη μία έδρα, έχοντας μικρή μείωση ψήφων από 259 σε 252, ενώ σημαντική άνοδο σε ψήφους είχε η ΚΕΔ του Δημήτρη Τσαλαπάτη που παίρνει επίσης μια έδρα με 236 έναντι 157 προ διετίας.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή παρέμεινε χωρίς έδρα με 204 ψήφους.

Μετά την καταμέτρηση η Μαρία Αντωνιάδου, που ξεκίνησε την δημοσιογραφική σταδιοδρομία της από την Θεσσαλονίκη, σε ανάρτησή της ανέφερε:

Πέραν της υποστήριξης των εργασιακών σχέσεων των δημοσιογράφων και των παρεμβάσεών της σε καίρια θέματα του κλάδου η Μαρία Αντωνιάδου εκτιμάται από τους συναδέλφους της για το σημαντικό έργο, που έκανε στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας με ανακαίνιση ορόφων, δημιουργία βιβλιοθηκών και σπουδαίου αρχείου.