Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή δεν άφησε ασχολίαστη και την φράση του γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε πως οι φοιτήτριες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα τους, αναγκάζονται να αναζητήσουν sugar daddies.

«Υπέθεσα, κύριε γενικέ γραμματέα, ότι ζητήσατε νωρίτερα τον λόγο εκτάκτως για να ζητήσετε συγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας η οποία αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός της αίθουσας», είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος έσπευσε να σημειώσει πως δεν θα πρέπει να κατηγορηθεί για αντικομμουνισμό, κάθε φορά που “αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας».

«Ισως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα, γιατί αλλού συνέβαιναν αυτά που περιγράψατε χθες. Αλλά ευτυχώς, για όλους μας, τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει η Ιστορία”, είπε και πρόσθεσε:

”Δεν θα παραμένετε άλλο στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονισμού, όταν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο μιλάτε κατά των γυναικών με άθλια σεξιστικά σχόλια και δεν έχετε το θάρρος να βγείτε και να πείτε συγγνώμη, έκανα λάθος. Οι φωνές σας δεν θα συγκαλύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων σας».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε, συγκεκριμένα, στη Βουλή σε τοποθέτησή του κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ:

«Για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων, που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν ”sugar daddies” για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα, φυσικά».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, που έσπευσε να την καταδικάσει, ενώ σχολιάστηκε αρνητικά και στο Twitter.

Επανήλθε ο Κουτσούμπας με φωτογραφίες

Χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ επανήλθε και, μιλώντας στη Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διερωτήθηκε: «Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι;». Έδειξε μάλιστα και φωτογραφίες με κοπέλες, που αναζητούν πλούσιους ηλικιωμένους.

Και συνέχισε: «Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της; Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημά σας;».

Συνεχίζοντας, επέμεινε στην τοποθέτησή του και τόνισε: «Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης;».