Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης που εμπλέκεται στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Η απολογία του συμβασιούχου σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος είχε την απογευματινή βάρδια την ημέρα που έγινε η πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ολοκληρώθηκε νωρίτερα στον εφέτη ανακριτή.

«Στην απόφαση μέτρησαν οι απαντήσεις που έδωσε και η γενικότερη προσωπικότητά του» λέει στο iefimerida η δικηγόρος του σταθμάρχη Σοφία Αποστολάκη.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στον συμβασιούχο σταθμάρχη – που είχε καλέσει ως μάρτυρες δυο γυναίκες συναδέλφους του- επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ δυο φορές το μήνα καθώς και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Τι ισχυρίστηκε για το μοιραίο βράδυ

Σύμφωνα με πληροφορίες o Βολιώτης Π. Χ. που έκλεισε σήμερα τα 33 του χρόνια, έφυγε εκείνο το βράδυ λίγο μετά τις 22.00 από το σταθμαρχείο όχι όμως και από τον σταθμό. Για περίπου μια ώρα έμεινε ακινητοποιημένος μέσα στο τελευταίο τρένο για το Βόλο το οποίο έπαιρνε κάθε βράδυ όταν δούλευε αυτή τη βάρδια ώστε να επιστρέφει στο σπίτι του.

Το τρένο αυτό ωστόσο δεν έφυγε στην ώρα του καθώς περίμενε να φτάσει η αμαξοστοιχία intercity 62 από την Αθήνα που είχε καθυστέρηση και να αποβιβάσει επιβάτες με τελικό προορισμό τον Βόλο καθώς τα δυο τρένα είχαν ανταπόκριση.

Αφού πέρασε το intercity, στις 11.04 , αμέσως μετά αναχώρησε και το τρένο για τον Βόλο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι συμπλήρωσε το 8ωρο που είχε συμφωνήσει να δουλεύει ως αμοιβόμενος με μπλοκάκι. Πάντως η σύμβαση του δεν αναφέρει ωράριο.

 Ποτέ μόνος του στη βάρδια από 1η Φεβρουαρίου

Ο 33χρονος σταθμάρχης ήταν της ίδιας «σειράς» με τον 59χρονο μοιραίο σιδηροδρομικό υπάλληλο που έχει προφυλακιστεί καθώς έλαβε επίσης πιστοποίηση τον περασμένο Ιανουάριο και ξεκίνησε να δουλεύει την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο ο ίδιος δεν τοποθετήθηκε ποτέ μόνος του στη βάρδια σε αντίθεση με τον προφυλακισμένο συνάδελφό του που ήταν το ίδιο άπειρος .

Η διαφορά είναι ότι όσοι είχαν προσληφθεί στον ΟΣΕ με μπλοκάκι, δεν εργάζονταν νύχτα κι έτσι ο νεαρός από το Βόλο ήταν πάντα ενισχυτικός βάρδιας τον ένα μόλις μήνα που πρόλαβε να εργαστεί . ‘Άλλωστε έλεγε και ο ίδιος ότι δεν αισθανόταν έτοιμος να μείνει μόνος του στον σταθμό της Λάρισας .

Αύριο, Τρίτη, 28 Μαρτίου, απολογείται ο τρίτος σταθμάρχης.