Θετικός στον κορωνοϊό βγήκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη και τις επαφές του στην προεδρική κατοικία με τον Ταγίπ Ερντογάν και στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Στις επαφές του με τον Ερντογάν ο πρωθυπουργός δεν φορούσε μάσκα, απ΄ότι φαίνεται στα σχετικά πλάνα, παρότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε περάσει σχετικά πρόσφατα κορωνοϊό, αλλά είχε παρέλθει το διάστημα της καραντίνας.

Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, όπως ο ίδιος εξηγεί σε βίντεο που ανέβασε στα social media, στον καθημερινό έλεγχο που υποβάλλεται για τον Covid-19, σήμερα το πρωί.

«Το τελευταίο διάστημα όλοι ασχολούμαστε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και με την ακρίβεια. Όμως ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ. Στο ημερήσιο τεστ το οποίο έκανα σήμερα το πρωί βρέθηκα θετικός, κατά συνέπεια θα απομονωθώ στο σπίτι και θα εργαστώ από εκεί. Να θυμάστε ότι ο τριπλός εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη ασφάλεια από τη σοβαρή νόσηση. Είμαι σίγουρος ότι όλα πάνε καλά και ότι πολύ σύντομα θα είμαι πάλι στο γραφείο», αναφέρει στο μήνυμά του μέσω βίντεο που ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε PCR τεστ για τον κορωνοϊό το Σάββατο, πριν την συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο και τον Πατριάρχη και βγήκε αρνητικό.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και παρακάθησε σε γεύμα με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε περάσει κορωνοϊό πρόσφατα. Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Την περασμένη εβδομάδα, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στις Βερσαλλίες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών

Σήμερα και αύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός, εξ’ αποστάσεως λόγω Covid-19, θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Ταγίπ Ερντογάν χθες.

Κατόπιν επικοινωνίας του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών, προγραμματίστηκαν οι παρακάτω επικοινωνίες:

Στις 18.00, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
Στις 19.00, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.
Στις 10.00, το πρωί της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Στις 10.30, ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.
Στις 11.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ρομπέρτα Μετσόλα: Περαστικά

«Γρήγορη ανάρρωση» ευχήθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Σε ανάρτησή της στο Τwitter ανέφερε: «Εύχομαι στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πολύ γρήγορη ανάρρωση».