Την παραλαβή δύο καινούργιων αεροσκαφών RAFALE F3R, ανήμερα της εορτής των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχαήλ και Γαβριήλ, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Τα δυο καινούργια αεροσκάφη θα ενταχθούν στην 332 μοίρα της 114 πτέρυγας Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας, όπου ήδη από τον Ιανουάριο του 2022 βρίσκονται τα 6 μεταχειρισμένα RAFALE F3R.

Ευχές της ηγεσίας στην Πολεμική Αεροπορία

Τις ευχές τους για την Πολεμική Αεροπορία που γιορτάζει σήμερα έστειλαν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο ΑΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

«Τιμούμε τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, αλλά και την Πολεμική Αεροπορία. Τιμούμε τους ανθρώπους που μας χαρίζουν εθνική υπερηφάνεια υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας άμεσα, καίρια και αποτελεσματικά. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, χρόνια πολλά στην Ελλάδα» τονίζει τονίζει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ανάρτηση στο Facebook.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος ανέφερε στο μήνυμά του:

«Χρόνια Πολλά στην Πολεμική Αεροπορία μας που εορτάζει τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Κλίνω το γόνυ ευλαβικά στη Μνήμη των Αθάνατων Ηρώων της, που έδωσαν τη ζωή τους ώστε οι ελληνικοί ουρανοί να είναι ελεύθεροι! Συνεχίστε να κρατάτε την Ελλάδα ψηλά! ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ».

 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε στο Twitter:

«Με υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη τιμούμε σήμερα τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που διακινδυνεύουν καθημερινά για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά σας. Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία!» αναφέρει κ. Μητσοτάκης.

 

Τέλος, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναφέρει στο μήνυμά του:

Χρόνια πολλά στους πιλότους μας, οι οποίοι προασπίζονται καθημερινά στους αιθέρες την κυριαρχία μας, όπως και σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για την εορτή του προστάτη τους Αρχαγγέλου Μιχαήλ. «Αίεν Υψικρατείν»!