Αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Κω με αποτέλεσμα να επικρατεί αναστάτωση μεταξύ των πολιτών, αλλά και των τουριστών, που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Οι διακοπές άρχισαν από το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή, τμηματικά σε διάφορα σημεία της πόλης της Κω, που αυτή την στιγμή φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ, καθώς κινδυνέυουν να χαλάσουν τρόφιμα, φρούτα κ.λ.π. στα ψυγεία, αλλά δεν λειτουργούν και τα POS στα ταμεία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ενημερώνει προς το παρόν τους πολίτες, αλλά εξέδωσε μια ανακοίνωση για διακοπή του ρεύματος το Σάββατο 22 Ιουλίου.

Ιδού η ανακοίνωση:

“ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κω ανακοινώνει ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την 22.07.2023 Σάββατο από 06:00 έως 07:00 στη περιοχή Μαστιχάρι, στο νησί της Κω.

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει πριν την προβλεπόμενη ώρα, γι’ αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.

Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο φαινόμενο με διακοπές ρεύματος σημειώνεται κάθε καλοκαίρι και η δικαιολογία είναι ότι γίνεται συντήρηση στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Μαστιχαρίου η ότι χάλασε κάποιο μηχάνημα και περιμένουν από την Αθήνα συνεργείο για να το φτιάξει.

Και μετά από όλα αυτά οι πολίτες απαντούν στον ΔΕΔΔΗΕ, ενίοτε και με χιούμορ ΚΑΝΕΜΑΣΤΗΧΑΡΗ (κάνε Μαστιχάρι)…