Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Δεν θα κάνουν τεστ όσοι ταξιδεύουν στα νησιά – 18 Μαίου από...

Δεν θα κάνουν τεστ όσοι ταξιδεύουν στα νησιά – 18 Μαίου από νομό σε νομό

Δεν θα υποχρεώνονται σε τεστ για τον κορωνοϊό όσοι θα ταξιδεύουν για τα νησιά, αννέφερε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο καθηγητής ρωτήθηκε αν οι καθηγητές, που πρέπει να μεταβούν στα νησιά αυτές τις μέρες, όπως επίσης και όσοι διατηρούν καταστήματα εκεί θα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό, ώστε να μην τον μεταδώσουν στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Τσιόρδας είπε ότι δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, αλλά το αποτελεσματικότερο μέτρο θα είναι να τηρούν όλοι τους κανόνες υγιεινής, δηλαδή απόσταση, πλύσιμο χεριών και μάσκα σε κλειστούς χώρους.

15 νέα κρούσματα – ένας θάνατος

Νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε15 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά και είπε  ότι ανέρχονται σε 2.678 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, 33 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Η μέση ηλικία τους είναι τα 67 έτη, ενώ 8 είναι γυναίκες. Παράλληλα, 85 ασθενείς εξήλθαν από ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος με το σύνολο των θυμάτων από τον ιό στη χώρα μας να είναι 148.

Χαρδαλιάς: Ελέυθερα από νομό σε νομό στις 18 Μαίου

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στις 18 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι προς το παρόν ισχύει η μετακίνηση μεταξύ νομών μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας ή επαγγελματικής απασχόλησης που αποδεικνύεται.

Στην ηπειρωτική χώρα η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει από τις 18 Μαΐου, ενώ για τα νησιά θα ληφθούν αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.

Προειδοποίηση σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς απευθυνόμενος σε αυστηρό ύφος σε αυτούς που συναθροίζονται στις πλατείες, αγνοώντας τα μέτρα προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, καθώς τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

«Υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας, είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Oύτε αντίσταση κάνουν κάποιοι ούτε μαγκιά δείχνουν. Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές, όχι τον κοροναϊό» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, σημειώνοντας πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Όπως είπε «στόχος είναι να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω και να μην θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει».