Χριστουγεννιάτικα δέντρα με εκατοντάδες χιλιάδες φωτάκια και γενικός διάκοσμος με λαμπιόνια και άλλα φωτιστικά εφέ κυριαρχούν από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια των Δημάρχων και άλλων τοπικών αρχόντων να δείξουν ευμάρεια και πλούτο την ώρα που οι οικογένειες υποχρεώνονται να κάνουν περικοπές και οικονομία στο ρεύμα.

Το πρώτο μήνυμα ήρθε από την Αθήνα, που φόρεσε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου τα γιορτινά της, καθώς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Ο εορταστικός διάκοσμος ολοκληρώθηκε -αναβαθμισμένος και οικολογικός- και η κορύφωση ήρθε με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, στην τελετή που ξεκίνησε στις 18:00.

Στην πλατεία Συντάγματος δεσπόζει πλέον το πανέμορφο έλατο, που και φέτος «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, το οποίο φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χιλιομέτρων, και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπάκογιάννης πατά το κουμπί για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενώ χιλιάδες άνθρωποι χειροκροτούσαν.

Μηνύματα από 25 δημάρχους

Φέτος η ελληνική πρωτεύουσα έστειλε ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, καθώς περισσότεροι από 25 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν μαζί με τον ομόλογό τους της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, στη φωταγώγηση του δέντρου.

«Σήμερα, στην Αθήνα χτυπά η καρδιά δεκάδων πόλεων από όλο τον πλανήτη. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, δήμαρχοι από τόσο σημαντικές πόλεις του κόσμου να βρίσκονται μαζί μας σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση, που ανοίγει την αυλαία ενός πλούσιου εορταστικού προγράμματος στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Το μήνυμα που στέλνουμε απόψε με τη φωταγώγηση του δέντρου και της Αθήνας είναι ένα και μάς βρίσκει όλους ενωμένους: Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Η ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη είναι επιτακτική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», τόνισε στο μήνυμά του ο Κώστας Μπακογιάννης.