Δεκάδες ερωτικά ραντεβού κάθε μέρα σε ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Συγγρού έκλειναν στις 15 “φυλακισμένες” γυναίκες από την λατινική Αμερική τα μέλη του κυκλώματος των μαστροπών, σύμφωνα με αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για το πώς δρούσε η διεθνής σπείρα του trafficking που εξαρθρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Οι άτυχες γυναίκες κρατούνταν στα χέρια των μαστροπών τους και καθημερινά δεχόντουσαν απειλές προκειμένου να μην αποκαλύψουν την δράση τους. Τα μέλη του κυκλώματος τις «στρατολογούσαν» μέσω διαδικτυακής εφαρμογής εκμεταλλευόμενοι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και τις έφερναν στην Ελλάδα πληρώνοντας τα έξοδα του ταξιδιού.

Τα θύματα πίστευαν ότι έρχονται για νόμιμη εργασία ως συνοδοί πολυτελείας με καλή αμοιβή, όμως αντ’ αυτού, κατέληγαν να ζουν φυλακισμένες.

Όπως προαναφέρθηκε, συνολικά 15 γυναίκες απελευθερώθηκαν, ωστόσο αυτός ο αριθμός , όπως εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., είναι αρκετά μικρός σε σχέση με τα κυκλώματα trafficking που πλουτίζουν σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών στη χώρα.

Δεκάδες ερωτικά ραντεβού την ημέρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θύματα του κυκλώματος είχαν εξαντλητικά ωράρια, καθώς υποχρεώνονταν να πραγματοποιούν δεκάδες ερωτικά ραντεβού την ημέρα. Παράλληλα, τα μέλη του κυκλώματος παρακρατούσαν και τα 150 ευρώ που πλήρωναν οι «πελάτες» τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που ζούσαν οι άτυχες γυναίκες αποτελεί το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να πάνε πουθενά δίχως να συνοδεύονται από κάποιο μέλος του κυκλώματος που τις εκπόρνευε. Μάλιστα, προκειμένου οι γυναίκες να μην αποκαλύψουν στις Αρχές όσα βίωναν, οι μαστροποί τις εκβίαζαν ότι θα δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές.

Πως έγινε η αρχή για την αποκάλυψη του κυκλώματος

Παρά το καθεστώς τρόμου που ζούσαν, μία από τις γυναίκες, κατάφερε τον περασμένο Αύγουστο να επικοινωνήσει με 24ωρη γραμμή βοήθειας Μ.Κ.Ο. για την προστασία θυμάτων trafficking. Ήταν το τηλεφώνημα «κλειδί», που οδήγησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις οδηγοί, οι οποίοι είχαν προηγουμένως μεταφέρει τις γυναίκες για την πραγματοποίηση ερωτικών ραντεβού και τέσσερις συνεργοί τους (τηλεφωνήτριες και ξενοδόχος).