Δραματική ήταν το απόγευμα η κατάσταση στη Λαμία, όπου δινόταν  μάχη με τις φλόγες από επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές, κατοίκους της περιοχής, αλλά και εργαζόμενους του δήμου.

Ήδη με μήνυμα του 112 που απεστάλη στους κατοίκους της Λαμίας που μένουν στις ανατολικές περιοχές Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή, τους ζητήθηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν προς την πλευρά της Στυλίδας και όχι προς το κέντρο της Λαμίας.

Η φωτιά βρίσκεται στο ύψος της Νέας Μαγνησίας, ανατολικά της πόλης, αφού πέρασε τον δρόμο Λαμίας-Δομοκού, όπου υπάρχουν και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Η φωτιά έχει αναπτύξει μέτωπο που ξεπερνά τα 2,5 χιλιόμετρα και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για μία ακόμη φορά ζητά ενισχύσεις από εναέρια μέσα σημειώνοντας:

«Εδώ και τρεις ώρες ζητάμε να μας ενισχύσουν με εναέρια μέσα. Δεν τα βγάζουμε πέρα. Θα καεί ο κόσμος, θα καούν τα σπίτια. Εκκενώνουμε τις περιοχές τη μία μετά την άλλη, με βαριά χωματουργικά μηχανήματα δημιουργούμε αντιπυρικές ζώνες γύρω από εγκαταστάσεις αλλά και οικιστικές περιοχές. Όσο έχουμε καιρό ακόμη, όσο είναι ημέρα ζητάμε ενισχύσεις από αέρος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Διαφορετικά θα είναι εφιαλτική η νύχτα»