Συνθήκες συνωστισμού με τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία επικράτησαν και πάλι χθες το βράδυ (Σάββατο) σε πλατείες και δρόμους έξω από μπαρ που λειτουργούν με το σύστημα take away, μοιράζοντας ποτά και …επιπολαιότητα, την ίδια ώρα, που ο κορωνοϊός κάνει το δικό του “πάρτι” στα νοσοκομεία της χώρας.

Παρέες νεαρών ατόμων αγνοώντας τα μέτρα κατά της Covid-19 και τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, έστησαν νέα ξέφρενα κορωνοπάρτι το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Πάτρα με ποτά, δυνατή μουσική ακόμη και dj.

Στη Θεσσαλονίκη το κέντρο είχε κατακλυστεί από νέους, αλλά και άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, ενώ στους δρόμους επικρατούσε μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων πριν και μετά τις 9.00 το βράδυ.

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού εκτυλίχθηκαν έξω από τα καφέ μπαρ. Σχεδόν σε όλα σχηματίζονταν ουρές πολιτών οι οποίοι περίμεναν για ένα ποτό.

Αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες και περιπολικά εμφανίστηκαν κάποια στιγμή προσπαθώντας να διαλύσουν το πλήθος κάνοντας συστάσεις με τα γνωστά ηχητικά μηνύματα, αλλά  πολλοί θαμώνες παρά τις συστάσεις, αγνοούσαν την αστυνομία.

Τα ίδια και στην Αθήνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Παγκράτι, δεκάδες άτομα συγκεντρώνονται σχεδόν καθημερινά στην πλατεία, παρά το γεγονός ότι παραβιάζουν τα μέτρα ασφαλείας και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και διασκεδάζουν ανά παρέες με μουσική και αλκοόλ, ενώ κάποιοι δεν φορούν ούτε μάσκες.

Η αστυνομία εκ του μακρόθεν έδινε μηνύματα αποφυγής του συνωστισμού, αλλά ουδείς συμμορφωνόταν. “Φωνή βοώντος…”

Κορωνοπάρτι και στην Πάτρα

Πάρτι στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και στην πλατεία Όλγας στο κέντρο της Πάτρας. Αρκετοί ήταν  οι συγκεντρωμένοι στο σημείο ενώ από ηχεία ακουγόταν δυνατή μουσική. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική και εκ του μακρόθεν, καθώς τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναγνωρίζουν ότι “υπάρχει κόπωση στη νεολαία”.

Δεν διευκρινίζουν όμως αν η κόπωση φεύγει με σφηνάκια, με ουίσκι, με βότκα ή με τεκίλα…