Βαρύτατη κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon που οδηγήθηκαν νωρίτερα στον εισαγγελέα Πειραιά.

Ο εισαγγελέας αναμένεται μετά την μελέτη της δικογραφίας να παραπέμψει και τους τέσσερις σε τακτικό ανακριτή για την απάνθρωπη συμπεριφορά τους να ρίξουν στη θάλασσα τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο και τα οποία εμπλέκονται στον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά τη νύχτα της Τρίτης, αναμένεται να απολογηθούν και να διαταχθεί η κράτησή τους.

Οι συλληφθέντες σύμφωνα με το Mega, είναι ο καπετάνιος με τα αρχικά Χ.Δ., ο υποπλοίαρχος Κ.Ι., ο ύπαρχος Μ.Μ., ο οποίος είναι κι αυτός που τον σπρώχνει και τον πετά στη θάλασσα, κι ο ναύκληρος Β.Χ.

Η κοινή γνώμη έχει πάθει σοκ και είναι πλήθος οι αναρτήσεις, που ζητούν παραδειγματική τιμωρία των τεσσάρων υπευθύνων.

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 36χρονου

Σε πνιγμό λόγω εισρόφησης θαλασσίου ύδατος,οφείλεται ο θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Επίσης διαπιστώθηκαν μικρές εκδορές στο κεφάλι.

Έβλεπε από κάμερα ο πλοίαρχος, αλλά έλυσε κάβους

Η φρίκη εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στον Πειραιά, όταν ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, ο οποίος είχε βγάλει κανονικά εισιτήριο -κατά πληροφορίες είχε επιβιβαστεί νωρίτερα και είχε κατέβει στο μεταξύ-, επιχείρησε να ξαναμπεί στο πλοίο. Το πλοίο είχε λύσει κάβους, αλλά ο καταπέλτης ακουμπούσε στον προβλήτα.

Ο 36χρονος πρόλαβε και ανέβηκε κανονικά στον καταπέλτη, ωστόσο τότε συνέβη αυτό που δεν χωράει ο νους: οι δύο υπάλληλοι του πλοίου που βρίσκονταν στον καταπέλτη τον πλησίασαν και με αγριότητα των έσπρωξαν προς το λιμάνι.

Ο 36χρονος τα κατάφερε και πάλι να ανέβει στον καταπέλτη και επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Τον έσπρωξαν ξανά. Ωστόσο, το πλοίο είχε αποπλεύσει και ο Αντώνης κατέληξε στη θάλασσα, την ώρα που στα νερά δημιουργούνταν έντονες δίνες από τις προπέλες του πλοίου.

Πως  βρήκε φρικτό θάνατο ο Αντώνης

Σε συνέχεια της προηγηθείσης φρίκης εκτυλίχθηκε ένα ακόμη έγκλημα: το πλοίο συνέχισε τον πλου του σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Και όλα αυτά ενώ οι επιβάτες φώναζαν και, κατά μαρτυρίες, έφθασαν και μέχρι την πόρτα του καπετάνιου, ο οποίος δεν τους άνοιξε την πόρτα.

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι πολύ αργότερα, μετά από εντολή του Λιμενικού και του εισαγγελέα. Επιβάτες του Blue Horizon αλλά και παρακείμενου πλοίου ενημέρωσαν σύμφωνα με μαρτυρίες το Λιμενικό, ενώ απέστειλαν και βίντεο από τα όσα ανατριχιαστικά είχαν εκτυλιχθεί και ενώ η σορός πλέον του 36χρονου επέπλεε στο λιμάνι του Πειραιά.

Ερωτήματα προκύπτουν σαφώς γιατί το πλοίο συνέχισε τον πλου του. Ήξερε ο καπετάνιος τι συνέβη; Όπως αναφέρθηκε στο Mega, υπάρχει κάμερα στην μπουκαπόρτα του πλοίου προς διευκόλυνση του απόπλου και του κατάπλου από τον καπετάνιο.

Από τις φωνές αυτοπτών μαρτύρων που ακούγονται στο βίντεο φαίνεται πως ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης αρχικά πάλεψε να κολυμπήσει παρά τη δίνη που είχαν προκαλέσει οι προπέλες του πλοίου, ωστόσο στη συνέχεια φαίνεται πως οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και έχασε τις αισθήσεις του. Παράλληλα, ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει «σώστε τον άνθρωπο, μαζέψτε τον!».