Με πυροτεχνήματα, που έκαναν την νύχτα μέρα στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στον Πειραιά και σε άλλες πόλεις μπήκε το 2021 με την ελπίδα του κόσμου ότι αυτή η χρονιά θα έχει περισσότερο φως και θα έχει καλύτερες συνθήκες υγείας για τους πολίτες με εξάλειψη της μάστιγας του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως και άλλοι στο πολεοδομικό συγκρότημα δεν οργάνωσαν φιέστες με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά σε ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του κορωνοϊού, αφού το κλίμα είναι βαρύ στην πόλη, αλλά και για την αποφυγή εικόνων συνωστισμού.

Η απόφαση του Δήμου έγινε αποδεκτή με σεβασμό και ήταν στη σωστή κατεύθυνση, όπως είπαν τόσο οι εκπρόσωποι φορέων, όσο και πολλοί δημότες. Άλλωστε οι δρόμοι ήταν άδειοι και δεν υπήρχε διάθεση για πανηγυρισμούς.

Ωστόσο σε μεγάλο μέρος της πόλης και σε άλλους Δήμους, όπως στην Καλαμαριά τα πυροτεχνήματα έκαναν την νύχτα μέρα με πρωτοβουλίες ιδιωτών και μεμονωμένων ομάδων.

Στην Καλαμαριά η εικόνα παρέπεμπε στο “πήρε φωτιά η Καλαμαριά”, αφού από μπαλκόνια και ταράτσες λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου ξέσπασαν βροντές και ουρανομήκεις συστάδες και αλυσίδες φωτός, που με φαντασμαγορικό τρόπο έλουζαν τις συνοικίες.

Ήταν κατά μία άποψη ένα ξέσπασμα του κόσμου και η εκδήλωση μιας αίσθησης ότι ρίχνουμε πυρά κατά του κορωνοϊού, συμβολικά και με ψυχική διάθεση για νίκη κατά του σκότους της πανδημίας. Γι αυτό και οι πολίτες από τα μπαλκόνια χειροκροτούσαν και κραύγαζαν με ικανοποίηση.

Οι εικόνες σε Αθήνα και Πειραιά

Διαφορετικά από κάθε άλλη φορά και χωρίς κόσμο στους δρόμους έγινε η υποδοχή του νέου έτους στη χώρα μας, καθώς από τις 22:00 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς είχε τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, η υποδοχή του 2021 ήταν φαντασμαγορική και παρά τους άδειους δρόμους, τα βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό

Ο δήμος Αθηναίων παρουσίασε ένα εντυπωσιακό σόου με video projections και πολύχρωμα πυροτεχνήματα και σύμφωνα με όλους τους υγειονομικούς κανόνες και χωρίς την παρουσία κοινού.
Με λαμπρότητα υποδέχθηκε και ο δήμος Πειραιά την έλευση του νέου έτους, καθώς ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και φωτισμών με φόντο το μεγάλο λιμάνι εντυπωσίασε, με τους Πειραιώτες να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους για να απολαύσουν μοναδικές γιορτινές εικόνες.

Ο Πύργος του Πειραιά έδωσε το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης για την έλευση του 2021, με τα φώτα του να πάλλονται σε ένα ειδικά προγραμματισμένο θέαμα με εναλλασσόμενα εντυπωσιακά χρώματα και δυναμική.

ЅɑIS ՐτϗǠԏՠͅϕ ŔϕӠ2021 Еяԅ׍njT`(EUROKINISSI/ ׁ̉ˇӠʁсÉM͇ө

Ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου και τις πρώτες στιγμές του 2021, ένα συγχρονισμένο σόου φωτισμών, εντυπωσιακών εναέριων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών με χρώμα, ρυθμό και ένταση, φώτισε τον πειραϊκό ουρανό, σε ένα υπερθέαμα ορατό και από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες, σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά.

Ταυτόχρονα, ο δήμος Πειραιά υποδέχθηκε, τις πρώτες στιγμές του νέου έτους, το πρώτο πλοίο που έφτασε στο μεγάλο λιμάνι το 2021, το «Blue Star Chios», φωταγωγώντας το μνημείο του «Λέοντος του Πειραιώς» στο Χατζηκυριάκειο και φωτίζοντας το πλοίο κατά την είσοδό του στο λιμάνι.