Ένα από τα διαχρονικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης είναι αυτό της καθαριότητας, καθώς η πόλη θεωρείται…

Ένα από τα διαχρονικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης είναι αυτό της καθαριότητας, καθώς η πόλη θεωρείται μία από τις πιο βρώμικες σε όλη την Ελλάδα.

Τα σκουπίδια σε πολλές περιπτώσεις ξεχειλίζουν από τους κάδους, ενώ το πρόβλημα γίνεται ορατό από όποιον περπατά στους δρόμους.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, ωστόσο:

  • Γιατί έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα η Θεσσαλονίκη;

Δεν είναι άλλωστε κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια μονάχα. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλά έτη.

Τη δική του απάντηση στο ερώτημα έδωσε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον ρ/σ Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο κ. Δρόσος Τσαβλής, που μετείχε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη όντας επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι εμείς» λαμβάνοντας το ποσοστό 5,69% και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

«Τα μηχανήματα πηγαίνουν στην Αθήνα»

Συγκεκριμένα από το 01.33 και μετά, στο βίντεο, που ακολουθεί απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα, δίνοντας πολύ σοβαρές πληροφορίες για το θέμα.

«Ούτε στην καθαριότητα έχουμε υποδομές.

Μιλάω για μηχανικό εξοπλισμό, που είναι απαρχαιωμένος και πεπαλαιωμένος που σαπίζει στα μηχανοστάσια, γιατί δεν έχουμε χρήματα να κάνουμε τα σέρβις και τα ανταλλακτικά στον ιδιώτη που τα δίνει ο δήμος από παράδοση στην Αθήνα.

Πολλά χρόνια γίνεται αυτό, είναι ένας ιδιώτης στην Αθήνα, που κάνει τα σέρβις των απορριμματοφόρων», είπε αρχικά και συνέχισε, ερωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό.

«Ο Δήμος έχει ένα εξαιρετικό μηχανουργείο με 74 μηχανικούς, οι οποίοι κάθονται και περιμένουν και δε δίνουμε τη δουλειά των δικών μας απορριματοφόρων.

Μη με ρωτήσετε γιατί, μπορείτε να καταλάβετε όλοι, γιατί πηγαίνει η δουλειά στην Αθήνα. Τα μηχανήματα πηγαίνουν στην Αθήνα.

Και δεν έχουμε να πληρώσουμε αυτό τον άνθρωπο για τα ανταλλακτικά που δίνει, του χρωστάμε ήδη 1,7 εκατομμύρια από τα 4 εκατομμύρια που δίνουμε κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει να μας εξυπηρετεί.

Παραμένουν παροπλισμένα από τα 90 απορριματοφόρα τα 60 και έχουμε μικρή κίνηση στους δρόμους.

Και ένα σημαντικό πρόβλημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό, πολλοί είναι πριν από τη σύνταξη κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι ΑμΕΑ, οπότε ανήκουν μεν στην καθαριότητα αλλά δουλεύουν στα γραφεία και πρέπει ο Δήμος να προσλάβει 8μηνους ή από τον ΟΑΕΔ ή να απαιτήσει μέσω ΑΣΕΠ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αυτά τα δύο όποιος τα φτιάξει». 

Το πρόβλημα, πάντως, είναι ορατό και αυτό φαίνεται και καταγράφεται καθημερινά. Έχουν γίνει, άλλωστε και καταγγελίες…

Το έχει παραδεχθεί και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανεβάζοντας και βίντεο στο τικ τοκ, κάνοντας λόγο για ατομική ευθύνη των πολιτών.

@konstantinoszervas_ #thessaloniki #konstantinoszervas #greece ♬ πρωτότυπος ήχος – Κωνσταντίνος Ζέρβας

Το έχουν καταγράψει όλοι οι υποψήφιοι ως το σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης.

Και ο Στέλιος Αγγελούδης και ο Σπύρος Πέγκας. Όλοι αναφέρουν ότι θα καταφέρουν να το λύσουν, αλλά το ζήτημα είναι όποιος εκλεγεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, θα τα καταφέρει;

Δείτε ένα από τα πολλά ρεπορτάζ, που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα.



 

Το άρθρο Γιατί έχει πρόβλημα με την καθαριότητα και τα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη; «Παροπλισμένα» 60 απορριμματοφόρα! εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.