Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν τελικά μετ’ εμποδίων στους όρους της τηλεμαχίας που θα διεξαχθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και θα μεταδοθεί από την δημόσια τηλεόραση.

Είχαν προηγηθεί πολλές συνεδριάσεις -μετά την επίσημη ανακήρυξη των έξι υποψήφιων προέδρων από την ΕΔΕΚΑΠ-, στις οποίες υπήρξε ένταση και σημειώθηκαν… τζαρτζαρίσματα.

Οι εκπρόσωποι των επίδοξων προέδρων του ΠΑΣΟΚ έδωσαν μάχες για το πώς θα ρωτήσουν οι υποψήφιοι, πόσα και τι διάρκειας θα είναι τα follow up στις απαντήσεις ενός εκάστου. Λεπτομέρειες θα πει κάποιος. Ωστόσο, είναι πάγια αρχή ότι από τις λεπτομέρειες κρίνεται η μάχη των εντυπώσεων σε μια τηλεμαχία. Γι’ αυτό και η εξαντλητική επιμονή σε συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Η απειλή «take it or leave it» μπήκε πολλές φορές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η τηλεοπτική και επικοινωνιακή εμπειρία, η γνώση στις εσωκομματικές καντρίλιες και -προφανώς- η αφοσίωση στον υποψήφιο ήταν απαραίτητα διαβατήρια για να επιλεγούν ως εκπρόσωποί τους.

Έτσι, στο τραπέζι κάθισαν απέναντι ο ένας στον άλλον: Ο Βαγγέλης Τσόγκας, ως εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, η Ανδριάννα Μαγγανιά εκπροσωπώντας τον Χάρη Δούκα, ο Αντώνης Λιάρος εκ μέρους του Παύλου Γερουλάνου, ο Γιώργος Μελέας από την πλευρά του Μιχάλη Κατρίνη, ο Δημήτρης Λιντζέρης ως εκπρόσωπος της Άννας Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Πετκάκης για λογαριασμό της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Στις συνεδριάσεις συμμετέχει η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου. Όχι, όμως, ως εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά υπό τη θεσμική της ιδιότητα για τις συνεννοήσεις με την ΕΡΤ.