Οι νέες ταυτότητες θα μπορούν να εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, όπως δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Αναφερόμενος στη διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων αλλά και σε όσα σενάρια ακούγονται γύρω από αυτή τόνισε:

«Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό και διαμονισμένο».

«Αντίθετα, είναι το “όχημα” για την προσαρμογή της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ» είπε σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων αλλά και απαντώντας στα όσα σενάρια ακούγονται από παραθρησκευτικούς κύκλους και άλλους φορείς συνωμοσιολογίας στο διααδίκτυο.

Ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται καθημερινά έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, αλλά και άλλων πόλεων, όπως της Λάρισας, της Πάτρας και αλλού από δεκάδες άτομα, που αιτούνται την έκδοση ταυτοτήτων, προκειμένου να… γλιτώσουν τις νέες ψηφιακές ταυτότητες που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το kozanimedia, οι περισσότεροι θεωρούν πως στις νέου τύπου ταυτότητες θα υπάρχει…τσιπάκι που θα εντοπίζει ανά πάσα στιγμή τον κάτοχο της ταυτότητας, υιοθετώντας τις θεωρίες που διακινούνται από παραθρησκευτικούς κύκλους και άλλες ομάδες στο διαδίκτυο.

Φυσικά, τα «θύματα» της τραγελαφικής αυτής κατάστασης είναι όσοι και όσες έχουν πραγματική ανάγκη έκδοσης ταυτότητας, είτε επειδή επιθυμούν να ταξιδέψουν σε χώρες εξωτερικού είτε επειδή έχουν χάσει τις παλιές.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν και πολίτες που βρέθηκαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, κάποιοι εξ αυτών ξενύχτησαν στην είσοδο, φτάνοντας στη 1 και στις 2 το πρωί, προκειμένου να προλάβουν την έκδοση ταυτότητας, την ώρα που το προσωπικό στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξυπηρέτησης.