Με συνεχείς επιχειρήσεις της αστυνομίας σε κτίρια καταλήψεων, στα Εξάρχεια και σε πανεπιστημιακές σχολές, όπου διαπράττονται αδικήματα με διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο και επικρατεί κλίμα αναρχίας, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να “καθαρίσει” την Αθήνα και να δώσει ένα τέλος στο μπάχαλο και την εκτεταμένη παρανομία, που αποβαίνει σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνικο-οικονομικής ζωής στην πρωτεύουσα.

Μετά την επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ και στην γύρω περιοχή μια άλλη δράση της αστυνομίας βρισκόταν σε εξέλιξη από το πρωϊ για την εκκένωση κτιρίου στην οδό Μπουμπουλίνας, πίσω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Περισσότεροι από 100 αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκτιμά η αστυνομία ότι βρίσκονταν στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 42, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σημειώνεται, ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από την αστυνομία τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μετά από λίγες ημέρες έγινε και πάλι κατάληψη.

Οι αλλοδαποί θα οδηγηθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η ευρύτερη περιοχή.

Τραυματίες αστυνομικοί από την ΑΣΟΕΕ

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκαν δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, στις 12:30, περίπου εκατό άτομα πλησίασαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αφού έσπασαν με κόφτη το λουκέτο της εξωτερικής εισόδου, επιχείρησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για να αποτρέψουν την είσοδο, δέχτηκαν επίθεση από τα άτομα, πολλά από τα οποία χρησιμοποίησαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, για να αποκλιμακώσουν τις επιθέσεις οι αστυνομικοί, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατάφεραν να εισέλθουν περίπου εβδομήντα άτομα, τα οποία παρέμειναν μέχρι τις 14:45, οπότε και αποχώρησαν.

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Με δήλωσή του, μετά και τις αντιδράσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως “η κυβέρνηση και οι πολίτες θέλουν ανοιχτά Πανεπιστήμια και ανοιχτά μυαλά.

Οι μόνοι που θέλουν κλειστά Πανεπιστήμια και σκουριασμένα μυαλά, είναι οι γνωστοί “μπαχαλάκηδες” που τα μετέτρεψαν σε άσυλα ανομίας. Χθες η Αστυνομία, ακούγοντας τη φωνή αγωνίας φοιτητών και καθηγητών που έβλεπαν το Πανεπιστήμιό τους να μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας, εξάρθρωσε γιάφκα στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)”.

Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως “από τον, λαλίστατο κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσαμε κουβέντα. Όχι μόνο αυτό. Σήμερα είδαμε στελέχη του να πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια νοσηρή κατάσταση.

Η σημερινή ένοχη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέθαλψε επί 4,5 χρόνια αυτές τις συμπεριφορές” και προσθέτει “ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει πάλι να ταυτιστεί με τους “μπαχαλάκηδες”. Η στάση του εξοργίζει την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Η ιστορία τους ξεπέρασε. Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών».

ΣΥΡΙΖΑ: Δόγμα “Νόμος και τάξη”

Από τη Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για  δόγμα «νόμος και τάξη», προκειμένουμ όπως αναφέρουν, να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους. “

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το δόγμα «νόμος και τάξη» για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους”, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι “η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού”.

Παράλληλα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, “οι εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ, η κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, που η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που πετυχαίνει με την ανευθυνότητά της είναι να πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις”.

Επιστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν: Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά αφήνοντας τα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια στα αζήτητα. Αναμένουμε ανάρτηση στο Facebook από τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα μας εξηγεί γιατί η γιάφκα, τα ρόπαλα και τα κράνη, προάγουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Προς το παρόν πάντως προτιμά τη σιωπή. Ισως καλύπτεται από το παραλήρημα του κ.Ραγκούση.

Η νέα αστυνομική ομάδα “Δράση” στους δρόμους

Η Ομάδα «Δράση», που αντικαθιστά την «Δέλτα», βγήκε από τη Δευτέρα στους δρόμους της Αθήνας. Η «Δράση» αποτελείται από 50 αστυνομικούς, χωρισμένους σε 5 ομάδες των 10, οι οποίοι θα επιβαίνουν σε 25 δίκυκλα, συνολικά, ενώ υπάγεται στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για ειδικές ομάδες δράσης, που σκοπός τους είναι η στοχευμένη παρέμβαση σε περιοχές που παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα, όπως κλοπές, ληστείες, εκβιάσεις, εμπορία ναρκωτικών. Επιπλέον, είναι δυνατόν να λαμβάνουν μέρος σε μέτρα, πέρα από αυτά που απαιτούνται στο πλαίσιο της συνήθους αστυνόμευσης και ειδικότερα σε περιστατικά υψηλού ρίσκου.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας αποσκοπεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας, τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος, καθώς και τη παγίωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, όπως αναφέρεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η «Δράση» θα χρησιμοποιηθεί και στα μέτρα του Πολυτεχνείου, καθώς στις αρμοδιότητές της θα είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση συλλήψεων σε περίπτωση επεισοδίων, στο πλαίσιο της υποστήριξης των ΜΑΤ.