Νέες συγκεντρώσεις οργάνωσαν οι ομάδες αντιεμβολιαστών στην Αθήνα (Σύνταγμα), στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, αποκαλύπτοντας το “ποιόν” τους και τα κίνητρά τους, αφού κυριάρχησαν τα ακροδεξιά στοιχεία με εικόνες, λάβαρα, ναζιστικούς χαιρετισμούς και εθνικιστικά συνθήματα.

Ένα από αυτά ήταν το “Πατρίδα, θρησκεία, ελευθερία”, θυμίζοντας το αντίστοιχο της δικτατορίας του Παπαδόπουλου , που έλεγε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια…”. Οι ίδιοι άνθρωποι, που δείχνουν να είναι νοσταλγοί του Παπαδόπουλου κραύγαζαν το σύνθημα “Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη…”

Στη Θεσσαλονίκη οι αντιεμβολιαστές βρήκαν στους δρόμους το απόγευμα της Τετάρτης, περνώντας από τον Λευκό Πύργο και ακολουθώντας πορεία στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Οι διαδηλωτές κραύγαζαν τα γνωστά συνθήματα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και κρατούσαν πλακάτ «Οχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον Covid – 19», το ο οποίο υπογράφει ο «Ιερός Λοχος 2012». Μάλιστα, τα συνθήματα που ακούγονται ήταν όχι μόνο κατά του κορωνοϊού, των εμβολιασμών και των περιοριστικών μέτρων, αλλά και υπέρ της Μακεδονίας και της πατρίδας!

Οι διαδηλωτές ήταν σαφώς κατά πολύ λιγότεροι από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Διακριτική αλλά ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Τραμπουκισμοί στην Αθήνα

Με εμφανώς μικρότερη συμμετοχή, οι αντιεμβολιαστές διοργάνωσαν και σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Αθήνα.

Στην πλατεία Συντάγματος, οι συγκεντρωθέντες με εικόνες, λάβαρα και σημαίες, αλλά και ναζιστικούς χαιρετισμούς από ορισμένους, βρέθηκαν απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν ισχυρές.

«Δε σηκώνουμε πολλά, Χαρδαλιά» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν, δείχνοντας νοοτροπία ανθρώπων που υιοθετούν την βία και ρέπουν προς τον τραμπουκισμό.