Εκτός ελέγχου ήταν το απόγευμα η κατάσταση με την φωτιά στη Φυλή – Χασιά, όπου κάηκαν και σπίτια, ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές ότι η φωτιά άρχισε να κατευθύνεται  προς την Πάρνηθα.

Κάτοικοι κυρίως από την περιοχή του Μενιδίου έχουν αναρτήσει φωτογραφίες από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους όπου φαίνονται οι φλόγες και οι πυκνοί καπνοί στους πρόποδες, ενώ στο πέρασμά της έχει ήδη κάψει σπίτια και αυτοκίνητα.

Ηδη έχει ξεκινήσει διαδικασία εκκένωσης μετά από μήνυμα του 112 σε Άνω Λιόσια και οικισμούς Γεννηματά και Κανάλα, με τους κατοίκους να καλούνται να κινηθούν νότια.

Στην Χασιά έχουν καεί ήδη σπίτια σε ψηλά σημεία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους κοντά στο στρατόπεδο Καποτά.

Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς έχουν ριχτεί 164 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 υδροφόρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις έξι αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κυρίως στη λεωφόρο Φυλής και την 25ης Μαρτίου.

Ανεξέλεγκτη και στον Ασπρόπυργο

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά και στον Ασπρόπυργο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Λόγω της πυρκαγιάς, στις 17:08, εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Λόφος Κυρίλλου με κατεύθυνση την Μάνδρα.