Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχτηκαν σήμερα στην Άρτα, που έχει συγκλονιστεί από τον μαρτυρικό θάνατο του ηλικίας 5,5 μηνών βρέφους μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του.

Οι γονείς έφτασαν αγκαλιασμένοι και συντετριμμένοι στην εκκλησία για την κηδεία του βρέφους που βαφτίστηκε Λυδία – Ελένη πριν τον ενταφιασμό του.

Η κηδεία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Άρτα και όχι στην Περδικορράχη, χωριό καταγωγής της μητέρας του, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί από τους παππούδες.

Έξω από τον ιερό ναό επικρατούσε ένας βουβός θρήνος. Στην είσοδο της εκκλησίας υπήρχαν στεφάνια από συγγενείς και φίλους της οικογένειας.

Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών εψάλη η ακολουθία των νηπίων και έγινε η ονοματοδοσία του άτυχου μωρού. Η εκκλησία είχε στολιστεί με ροζ κορδέλες, ενώ στην είσοδο είχαν τοποθετηθεί μπομπονιέρες.

Τραγική φιγούρα η 27χρονη μητέρα του αδικοχαμένου βρέφους, ενώ ο 37χρονος πατέρας κατέρρευσε, ξεσπώντας σε λυγμούς, μόλις είδε το φέρετρο με το κοριτσάκι του.

Aντί κολύβων, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις στην Ήπειρο, μοιράστηκαν μπομπονιέρες βάπτισης και γλυκό με το όνομα του βρέφους.

Βουβός θρήνος στην κηδεία και ονοματοδοσία του βρέφους στην Άρτα – Μπομπονιέρες μαζί με στεφάνια στο τελευταίο «αντίο»

Οι χαροκαμένοι γονείς – ενωμένοι μέσα στην τραγωδία που ζουν – αποχαιρέτησαν αγκαλιασμένοι το 5,5 μηνών αβάπτιστο κοριτσάκι τους, το οποίο ονομάστηκε Λυδία – Ελένη με ειδική ευχή

«Σταμάτησε το μυαλό μου»: Τι υποστήριξε ο τραγικός πατέρας 

«Ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού, που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ και για εκείνον και για τη γυναίκα του, με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του. Ήταν αγχωμένος με τη δουλειά του. Πίστευε ότι είχε πάει το παιδί στον βρεφικό σταθμό κι όταν το μεσημέρι τον πήρε η γυναίκα του και του είπε “πού είναι το παιδί;”, της απάντησε “στον βρεφικό σταθμό”», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Λαμπράκης, μετά από την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 37χρονος πατέρας, μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Μάλιστα, ο κ. Λαμπράκης αποκάλυψε πως μόλις άκουσε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, ο 37χρονος του είπε: «Αισθάνομαι ένας άχρηστος άνθρωπος. Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου»