Αναζητείται για να δικαστεί με αυτόφωρη διαδικασία ο Στέφανος Χίος, μετά από μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, που κατέθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη εις βάρος του.

Η Μηνύτρια καταγγέλλει ότι υπέστη απρόκλητη επίθεση από τον εκδότη-δημοσιογράφο σε τυχαία συνάντησή τους στο κέντρο της Αθήνας. Κατά του Στέφανου Χίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η Αλεξία Μπακογιάννη, λίγη ώρα μετά το σοβαρό επεισόδιο, πήγε στη ΓΑΔΑ και κατέθεσε μήνυση κατά του Στέφανου Χίου, περιγράφοντας το περιστατικό.

Την είδε να κάθεται σε ένα καφέ

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη και του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη είχε καθίσει σε τραπέζι εξωτερικού χώρου καταστήματος (Athenee), στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου.

Εκεί, ο Στέφανος Χίος την πλησίασε και, αφού της συστήθηκε, χωρίς αφορμή άρχισε να την εξυβρίζει και στη συνέχεια απείλησε ότι θα τη χτυπήσει με ένα μπουκάλι. Ο δράστης απομακρύνθηκε από το σημείο από αστυνομικό της συνοδείας της Αλεξίας Μπακογιάννη. Παρά ταύτα, ο Στ. Χίος συνέχισε να υβρίζει τόσο την ίδια όσο και τη μητέρα της, βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, και την υπόλοιπη οικογένειά της.

Το αυτόφωρο λήγει απόψε τα μεσάνυχτα. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Τι προηγούμενα είχαν Χίος και Αλεξία

Ο Χίος έχει προηγούμενα με την Αλεξία Μπακογιάννη, σχετικά με όσα είχε αναφέρει ο ίδιος για εμφάνισή της δίπλα στον Γαλλο-ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Μπένι Στάινμετζ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διαφθορά στην Ελβετία και στη Ρουμανία.

Ο Χίος είχε επικαλεστεί δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο εν λόγω επιχειρηματίας εμπλεκόταν στην εξαγορά ιταλικού διυλιστήριο κατά τις διαπραγματεύσεις με την εταιρία εμπορευμάτων Trafigura.

Με βάση τις μαρτυρίες τριών ανθρώπων, όπως ανέφεραν οι Financial Times, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο Μπ. Στάινμετζ συνοδευόταν από την Αλεξία Μπακογιάννη ως σύμβουλο επικοινωνίας,  η οποία «είναι ανιψιά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατέχει μετοχές της GOI Energy με έδρα την Κύπρο, της οποίας ήταν επίσης για λίγο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας».