Η τυχαία ανακάλυψη μηνυμάτων από την αδελφή μιας εκ των ανηλίκων που είχαν πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος μαστροπών, οδήγησε στο ξήλωμα του νέου δικτύου εκπόρνευσης ανηλίκων με «εγκέφαλο» μια 25χρονη.

Παρότι όμως η 25χρονη, που φέρεται ως “εγκέφαλος” από την αστυνομία, βοηθούσε τις ανήλικες στο να βρίσκουν “πελάτες”, οι ίδιες δεν εμφανίζονται ως “άβουλα όντα”, αλλά όπως λέει η βασική κατηγορουμένη, γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν και διεκδικούσαν τα περισσότερα χρήματα.

Το γεγονός ότι σε αυτή την ηλικία τα κορίτσια των 15 – 17 ετών έβγαιναν νύχτες από τα σπίτια και κυκλοφορούσαν σε μπαρ προκαλεί προβληματισμό σε κοινωνικούς φορείς και τίθενται ερωτήματα για τη στάση των γονέων τους.

Eπίσης τίθεται το ερώτημα αν στην ηλικία των 15 – 17 είναι τόσο ανώριμα τα κορίτσια, ώστε να παρασύρονται από μαστροπούς και να μην ξέρουν τι συμβαίνει; Μήπως η αστυνομία, οι οικογένειες και η πολιτεία κλείνουν τα μάτια σε φαινόμενα ροπής νεαρών γυναικών στην εύκολη μέθοδο εξοικονόμησης εσόδων για “καλύτερη ζωή”;

Έλειπε τις νύχτες από το σπίτι

Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Οκτώβριο η αδελφή μιας ανήλικης, με αφορμή το γεγονός ότι η αδελφή της έλειπε συχνά τις νύχτες από το σπίτι, έψαξε το κινητό της και έπεσε επάνω σε συνομιλίες που έδειχναν τι συμβαίνει.

Αμέσως απευθύνθηκε στην αστυνομία, δείχνοντας στους αστυνομικούς τα σχετικά screen shots με τα μηνύματα, και ξεκίνησε η μεγάλη έρευνα που ανέλαβε το Ανηλίκων και οδήγησε στις συλλήψεις μελών του κυκλώματος που εκμεταλλευόταν ανήλικες.

Στα μηνύματα που έπεσαν στα χέρια της αδελφής της ανήλικης, η 25χρονη μαστροπός, η οποία είχε «ψαρέψει» τα κορίτσια σε εξόδους της σε μπαρ και γρήγορα άρχισε την εκμετάλλευσή τους, εκδίδοντάς τες, πίεζε τις ανήλικες να της δίνουν χρήματα, λέγοντας ότι εκείνη δεν έχει γονείς και δεν έχει να φάει.

Από 150 ευρώ οι ανήλικες και 100 η 25χρονη

Σε ένα από τα μηνύματα για τα λεφτά, η 25χρονη μαστροπός γράφει στην ανήλικη: «Πάρε 150 εσύ, 150 η … (αναφέρει το όνομα άλλης ανήλικης-θύματος)», με την ανήλικη να αντιδρά και να της λέει ότι είναι άδικο να βγάζει εκείνη, η μαστροπός δηλαδή, 100 ευρώ.

Στη συνέχεια της συζήτησης, η 25χρονη μαστροπός φέρεται να πιέζει συναισθηματικά την ανήλικη, λέγοντάς της ότι δεν έχει λεφτά. «Εγώ δεν έχω, φίλε, και ούτε κάνω, αν έκανα και εγώ @@@@@, αλλά ξέρεις ότι δεν έχω κανέναν να μου δίνει λεφτά. Αν είχα γονείς, οκ».

«Αν είναι να μείνω με 50 και να έχεις εσύ 100…», της απαντά η ανήλικη, με τη μαστροπό να επιμένει: «Εγώ με αυτά τρώω, κάνω, και αν δεν έχω και αυτά δεν τρώω και το ξέρεις!».

Σε άλλο μήνυμα, η μαστροπός λέει: «Εντάξει, ναι, έχετε όμως γονείς, φαΐ κ.λπ. Εγώ δεν το κάνω και το ξέρεις! Εδώ δεν το κάνω με αυτόν που θέλω. Ναι, σε σπίτι ζω, αλλά δεν με ταΐζουν».

Και σε άλλο μήνυμά της γράφει: «Σας αγαπώ και το ξέρεις, αλλά τώρα που χώρισα, ειδικά, ξέρεις ότι δεν έχω τίποτα…».

Αποκαλυπτικά για το τι συνέβαινε ήταν και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει άλλο θύμα του κυκλώματος με επίσης ανήλικη-θύμα. Πρόκειται για συνομιλίες που έδωσε στην Αστυνομία η μητέρα της.

«Ανησυχώ. Δεν θα βγει σε καλό αυτή η ιστορία. Η …. (κατονομάζει την 25χρονη μαστροπό) φταίει για όλα. Στην αρχή το έκανε να μοιάζει εύκολο με Αλέκο. Και δες πού καταντήσαμε» έγραφε το θύμα του κυκλώματος, με την άλλη ανήλικη να απαντά, συμφωνώντας: «Η … (κατονομάζει την 25χρονη μαστροπό) φταίει για όλα».

Ο «Αλέκος», στον οποίο αναφέρεται η ανήλικη, είναι ένα από τα πρόσωπα που εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά τις ανήλικες, καθώς έκλεινε επ’ αμοιβή ερωτικά ραντεβού μαζί τους.

“Μόνες τους ήθελαν ραντεβού με πελάτες”

Οι ανήλικες βρίσκονταν σε συνεννόηση -σύμφωνα με τη δικογραφία- με την 25χρονη  η οποία λάμβανε και μέρος των χρημάτων που έπαιρνε κάθε ανήλικη, ένα ποσό το οποίο συνήθως κυμαινόταν από 50 ευρώ και μέχρι 100, ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες, ενώ πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού.

Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα παίζει και μια 26χρονη, επίσης κατηγορούμενη και φίλη της 25χρονης, που ισχυρίζονται ότι με την θέλησή τους οι κοπέλες πήγαιναν με πελάτες, τους οποίους γνώριζαν σε πάρτι ή σε μπαρ.

Η 25χρονη, που επίσης εκδιδόταν, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2023, έβρισκε «πελάτες» και σε τρεις ανήλικες, παίρνοντας μέρος των χρημάτων που έβγαζαν, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί το ποσό.

Στο κύκλωμα μετείχε ακόμα μια φίλη της 25χρονης μαστροπού, η 21χρονη επίσης Μαρία, που προήγε στην πορνεία και έβρισκε πελάτες σε ένα από τα ανήλικα κορίτσια, από την οποία έπαιρνε 20 ευρώ έπειτα από κάθε ερωτική συνεύρεση.

Ο 55χρονος με τα τατουάζ και ένας φίλος του

Ο 55χρονος τατουατζής από το 2021 και έπειτα είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο ερωτικά ραντεβού, μέσα στο σπίτι που λειτουργούσε ως επαγγελματικός χώρος δερματοστιξίας, με ανήλικη.

Στο ένα από τα ραντεβού το κορίτσι ήταν κάτω των 15 ετών. Φέρεται να είχε κάνει και άλλα δύο ραντεβού με άλλη ανήλικη που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα και κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται και τις 4 φορές να είχε «πληρώσει» κάνοντάς τους από ένα τατουάζ.

Το καλοκαίρι του 2023 τον επισκέφθηκαν για τατουάζ ακόμα δύο ανήλικες, στις οποίες πρότεινε ερωτική πράξη, χωρίς ωστόσο τελικά να πραγματοποιηθούν οι αρρωστημένες του ορέξεις, καθώς τα κορίτσια αρνήθηκαν.

Όπως περιγράφεται στη σχετική δικογραφία, ο 55χρονος «για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, έφερε σε επαφή δύο ανήλικες με άλλον κατηγορούμενο, ο οποίος τις μετέφερε σε πάρτι, εκτός Αθηνών, όπου εκεί συνευρέθηκαν ερωτικά, έναντι αμοιβής, με δύο άγνωστους άνδρες».

Ένας φίλος του τατουατζή φέρεται να ήταν επίσης ένας από τους πελάτες που πραγματοποίησε ερωτικά ραντεβού με τουλάχιστον τέσσερις ανήλικες.

Όπως προέκυψε από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσες χρονικά ημερομηνίες, συναντήθηκε με τις ανήλικες σε προκαθορισμένα ερωτικά ραντεβού από την 25χρονη μαστροπό, είτε στο σπίτι του στην Αθήνα είτε σε γραφείο στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, δίνοντας από 200 έως 400 ευρώ περίπου.